Parimad ja kvaliteetseimad rohelised teed valitakse-korjatakse käsitsi, aga muidugi on olemas ka masinkorje ning algusest lõpuni masinlik-tööstuslik valmistamine. Kvaliteetseks teeks korjatakse vaid teepõõsa pealmisi lehti.

Rohelise tee väärtust tervistava joogina on kõrgelt hinnatud tema kasutamise algusest alates. Rohelise tee mõju erinevatele keha keemilistele protsessidele on uskumatult mitmekülgne.

Peamine rohelise tee omadus on antioksüdeeriv – sidudes endaga hapniku vabu radikaale meie kehas hoiab rohelise tee keemiline koostis ära rakumembraanide hävinemise, DNA kahjustused ja rasvarakkude oksüdatsiooni – ennetab vähihaiguste teket.

Aga see pole kaugeltki kõik. Niisiis: roheline tee alandab vererõhku, on antibakteriaalse ja viirusevastase toimega, ennetab ja vähendab kolesterooli teket, alandab veresuhkru taset, hoiab vedeliku tasakaalu kehas, leevendab stressi ja väsimust, tugevdab hambaid ja hoiab ära halva suulõhna, tõstab immunsüsteemi vastupanuvõimet, ravib külmetust, kõhulahtisust, ennetab allergiliste reaktsioonide teket, lükkab edasi vananemisprotsesse, on Parkinsoni tõve puhul leevenduseks, aeglustab HIV viiruse arengut jne,

Tahaks lisada paljude sensitiivide töökuulutuste vaimus: alandab kaalu ja vabastab kurjast silmast – ja seegi oleks rohelise tee puhul tõsi!

Roheline tee on Aasias traditsiooniline imejook juba tuhandeid aastaid, õhtumaadesse on see jõudnud alles viimastel kümnenditel. Meie tõeline rohelise tee avastamine on veel ees.

Et roheline tee on seestpidiselt jahutava loomuga, on ta eriti sobilik juua soojemal aastaajal. Aga kõiki selle joogi tervistavaid omadusi teades on ka aastaringne tarbimine igati põhjendatud.

Mõningatel juhtudel võivad parimad rohelised teed (käsitsikorjatud) olla küllalt tugevatoimelised ja esmasel tarbimisel on soovitav alustada pigem tassist-paarist, mitte liitritest, eks. Loodus on uskumatult võimas. Rõõmsat avastamist ja head tervist!