Chef kokandusvõistlus on kolme Balti riigi ühisettevõtmine, kus parima koka tiitli nimel hakkab osalema ühtekokku 12 toiduhuvilist, ühest riigist vastavalt neli noort. Igas saates tuleb läbida kohtunike poolt ette antud ülesandeid ning panna oma oskused proovile erinevates vahevõistlustes.

Eestit esindavad kokandusvõistlusel neli aktiivset noort: 20-aastane ja kokandusalasest tulevikust unistav Regor Siiner, kelle eriliseks oskuseks on kaunilt serveeritud road; 15-aastane Anna Celine Kraus unistab oma toidublogi loomisest ning propageerib tervislikku toitu; turunduse valdkonnas tegutsev ning suurepäraseid merekarpe kokkav 23-aastane Helene Pihl; ja 20-aastane hambaarstitudeng Karl Laas, kes on tõenäoliselt Eesti suurim kokasaadete fänn.

Noorte sooritusi hindavad igas saatest kolme riigi toiduspetsialistid. Eesti kokandusmaastikku esindab Konteineri üks omanik, Aasia toitude ekspert ja kokaraamatu autor ning Baltic Restaurants Eesti AS tegevjuht Aaro Lode. Lätist on kokkajatel abiks Arturs Taškans, kohaliku populaarse restorani Rocket Bean Roastery kokk. Leedu kohtunikuks on aga toiduarmastaja ja kohalikele noortele mõeldud toiduakadeemia ellukutsuja Linas Ginaitis.

“Projekt on Samsungi poolt ellu kutsutud eesmärgiga julgustada noori nende unistuste täide viimisel ning ma usun, et selle saate raames me mitte ainult ei andnud noortele võimalust, vaid inspireerisime neid veelgi enam tahtma olla tulevased professionaalid kokandusmaastikul,” selgitas Aaro Lode ettevõtmise tagamaid.

Võistluse käigus said noored tunda end kui tippkokad, kelle käsutusse anti parimad toorained ning professionaalsetes köökides kasutatavad seadmed ja vahendid, sealhulgas ka Samsung Galaxy S8 nutitelefonid, et jälgida oma aega, otsida retsepte ning teha valminud toidust värviküllaseid fotosid.