Tänavustel Teko meistrivõistlustel panevad end proovile 123 Teeninduskooli õpilast ning mõned õpetajad. Taaskord on osalejaid ka meie naaberriigist Soomest.

Sellel aastal on meistrivõistluste kavas kaks uut osavõistlust: Teko Komm 2016 ja Kolu kõrtsi uued maitsed 2016. Esimeses võistluses peavad osalejad nelja tunniga looma ja valmistama kahe erineva maitse ja viimistlusega käsitöökommi. Kommid eksponeeritakse Tallinna Teeninduskooli aatriumis ühise väljapanekuna.

Koostöös Kolu kõrtsiga aset leidval teisel võistlusel peavad võistlejad esmalt esitama kirjaliku töö, kus tuleb esialgu paberil koostada kerge eine. Eine peab koosnema matsivõileivast, pasteediga karaskist ning kaeraküpsistest. Kasutada võib vaid toidukorvis lubatud tooraineid maksimaalselt ette antud koguses. Lõppvoorus valmistavad võistlejad kuus portsjonit eelvoorus esitatud einet, millest kaks serveeritakse Teko Kelner 2016 klientidele, üks pannakse välja esitluslauale ja kolm viiakse žüriile degusteerimiseks. Parimate võistlustööde ideid võib Kolu kõrts kasutada oma menüüs koos võistleja nime ja signatuuriga.

Võistluste kohtunikeks on oma ala professionaalid, kellelt pärast põnevat võistlust oodatakse kommentaare ning tagasisidet. Žüriisse kuuluvad näiteks Pavel Gurjanov (restorani Bordoo ja DOM peakokk), Viktor Jelissejev (restoran Tšaikovski), Marika Lõhmuste (AS Prisma Peremarket Rocca al Mare Prisma juhataja), Margit Heinloo (Hotell Palace majapidamisjuht), Annika Kvelstein (Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn) ja paljud teised.

Samal päeval on kooli uksed avatud üheksale registreerunud põhikooli õpilasterühmale, kes saavad tulla tutvuma edasiõppimisvõimalustega ning samas jälgida ka huvitavaid võistlusi.

Teeninduskool ootab külalisi võistlustele kaasa elama ja õppimisvõimalustega tutvuma alates võistluse algusest kell 10.30 kuni autasustamiseni kell 16.00.

Tallinna Teeninduskool, lühema nimega Teko, on suurim kutseõpet pakkuv majutuse-teeninduse-kaubanduse valdkonna kool Põhja-Eestis.