"Restoranide nädal on kaasa aidanud mitte ainult toidukultuuri tõusule vaid ka teeninduskultuuri arengule ja külalislahkuse olulisusele. Restorani külastus ei ole pelgalt söömine vaid tervikemotsioon, mis koosneb nii suurepärasest toiduelamusest ja teenindusest kui ka nauditavast interjöörist. Restoranide üha arenev sisekujundus ja omanäolisus on tõusteel ja see on väga rõõmustav," ütleb üritust kommenteerides üks TRW korraldaja ja Eesti ühe parima restorani HYPERLINK "http://www.delfi.ee/teemalehed/padaste" \n _blankPädaste mõisa peremees Martin Brauer.

Restoran "Mehed Köögis" avamine.

Eelmise aasta suurim areng kohalikul restoranimaastikul oli see, et väga hea tasemega restorane leiab juba kõikidest Tallinna linnaosades ja asumites. Suurepärase toidukultuuri elamuse saab lisaks kesk- ja vanalinnale nii Koplis, Nõmmel, Õismäel, Kalamajas kui Ülemistel. Ehk kogu Tallinnast, kõikjal omanäoliselt ja põnevalt. Tallinna Restoranide Nädalal on võimalik vähese kuluga vaadata ja maitsta üle parimad restoranid kõikjal pealinnas.

Martin Breuer tõi veel välja, et Tallinna Restoranide Nädal saab uhkusega öelda, et nüüdseks – ligi 10 aastaga - on Tallinna Restoranide Nädal toonud kokku ja toitnud üle 100 000 restoranikülastaja: see on märkimisväärne hulk inimesi, eriti Tallinna väiksel, kuid ülielaval restoranimaastikul.

Mis on Tallinn Restaurant Week?

Algselt vaid sügisel, kuid sellel aastal teist korda ka kevadel toimuva Tallinna Restoranide Nädala eesmärgiks on elavdada restoranikultuuri, tutvustades kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurielamuse ning suhtlemise võimalust nii kohalikele elanikele kui ka turistidele ning seeläbi reklaamida Eestit tervikuna kui elamuste ja võimalusterohket kulinaaria sihtkohta.

Tallinna Restoranide Nädala sai alguse kahe Tallinna restoranipidaja initsiatiivist, kes otsustasid, et on viimane aeg tutvustada Tallinna restoranide kõrget taset ka laiemale avalikkusele – enamasti oli toona väljas sööjate ring väike ning kindel nautlejate punt. Nädala eesmärk on tuua toidukultuuri tallinlastele lähemale ja elavdada kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurieelamuse ning suhtlemise võimalust nii kohalikele elanikele kui ka turistidele. Seda ka 10 eurone lõuna ja 20 eurone õhtusöök ka kindlasti teevad.

Restoranide Nädal on New Yorgist alguse saanud ülemaailmselt populaarne aktsioon, mis julgustab inimesi väljaspool kodu sööma, pakkudes teiste kultuurisündmustega võrdseid elamusi. Kümne aasta möödudes, korraldatakse restorani nädalaid ülemaailmselt ja neist on saanud iga-aastane tõmbenumber nii kohalikele elanikele kui turistidele.

RESTORAN "SUSHIHOUSE"