1. Varuge aega. Nugade teritamine võib olla väga teraapiline.

2. Hoidke luisku vees kuni sellelt ei eraldu enam õhumulle. Asetage luisk heale alusele (tõenäoliselt saite selle luisu ostmisel kaasa) ning tehke luisk veega märjaks.

3. Võtke nuga oma paremasse kätte ning pange noa ots diagonaalselt üle luisu. Sellise nurga all: Asetage tera allapoole nii, et see asuks 10-15 kraadise nurga all. Hoidke seda selles asendis kogu protsessi vältel.

4. Hoidke parema käe sõrmedega nurka ning pange vasaku käe kolm keskmist sõrme noa lõiketerale.

5. Teadke, et teritamisprotsessi käigus moodustub tolmust ja veest pasta. Laske pastal olla; see toimib teritamisvahendina.

6. Tõmmake nuga enda suunas lõikavalt pühkiva liigutusega, edasi-tagasi kergelt üle luisu. Alustage noa äärest ning edenege noa pea poole. Kordade arv oleneb noa seisukorrast. Sel viisil lükkamine ja tõmbamine tekitab mikroskoopilise eendi (kühmu) noa vastasküljele.

7. Keerake nuga ning viilige eendit kasutades samu liigutusi noa vastasküljel. Seda ei ole vajalik teha just nii mitmeid kordi.

8. Nuga on valmis kasutamiseks peale eendi kadumist. Seda võib kontrollida tõmmates küünega ettevaatlikult mööda noa mõlemat äärt..