Võistlustulle asus 21 Eesti sommeljeed, baarmani ja õlleeksperti. Esimeses voorus tuli võistlejatel kirjeldada pimedegustatsioonil Jacobite Ale’i Šotimaalt ning vastata testis 49-le küsimusele.

Poofinaali pääsesid lisaks finalistidele ka Andre Peremees Vabrikust, Jaagup Rooso Tanker Pruulikojast ja Siim Hinsberg Gnestokist. Praktilises ülesandes tuli võistlejatel serveerida kahele külalisele Valmiermuiža ja Muddise õlled ning vastata teenindamise käigus kahele täpsustavale küsimusele.

Finaalis vastasid võistlejad kõigepealt laval 10-le küsimusele õlleajaloo, tootjate ja ikoontoodete kohta. Seejärel lahendasid nad erinevaid praktilisi ülesandeid, milleks olid kolme õlle kääritustüübi, stiili ja päritolumaa määratlemine, Kwaki õlleklaasi ajaloo ja otstarbe tutvustamine publikule, 10 väikese Urquell õlle serveerimine vaadist baariletile, samaaegselt õlut tutvustades.

Lisaks tuli restoranisituatsioonis võtta lauast külalistelt toidutellimus ning soovitada nende kõrvale ja serveerida sobivad õlled. Ülesandes peitus ka väike vimka - poole teeninduse pealt saabus leti taha üllatuskülaline, kes soovis proovida uut Imperial Extra Double Stouti A. Le Coqilt. Eesti Parim Õllesommeljee 2017 oli finalistidest ainus, kes külalist märkas ning publiku aplausi saatel talle ka õlle serveeris.

Eesti Parima Õllesommeljee võistluse algataja Kristjan Peäske ütles, et Suur rõõm oli näha, et võistlus on endiselt väga populaarne ja selles oli üle 20 võistleja.

"Veelgi suurem on rõõm, et õlu on endiselt ka naiste seas väga populaarne ning parima õllesommeljee tiitli võttis Els Marialt üle võistluste “veteran” Helen Aasmann,” ütles Peäske.