Kust selline idee tuli, et teeks džinnifestivali?

Saaremaal me elame ju kadakate keskel, saare ja džinni seos on kuidagi loomulik, eks me seetõttu ehitame siia ka oma destilleerimisvabrikut. Arvestades kadaka rolli saarel ja džinni kasvavat populaarsust mõtlesime et väike džinnifestival võiks Saaremaa suveürituste hulka sobida ideaalselt.

Milline see esimene džinnifestival välja näeb?

Korraldame džinnisõprade kokkutuleku suvisel pärastlõunal. Kohale tulevad nii džinnimeistrid kui ka baarid ja kokteilimeistrid ning muidugi mõnus muusika. Džinnifestivali tõmbenumbriks on kindlasti võimalus degusteerida jooke mida Eesti turul ei ole täna saada. Koos väiketootjatega toome joogid ametlikult Eesti turule - isegi kui nende jaoks festivalile lisaks muud müüki ei peaks olema.

Lisaks Lahhentaggele endale, kes on veel laval - kas juba on teada? Kui palju džinnimeistreid on loodetavasti oodata?

Realistlikult ootame kohale 10-20 brändi. Esimesed põhjanaabrite väiksed viinaköögid, kelle tooteid täna Eestis müügil ei olegi, on juba lubanud kindlasti kohal olla.

Ütlesid varem, et väike džinnifestival - milliseid külastajate numbreid ootate?

Juulikuu nädalavahetusel on Kuressaare umbes 5000 turisti ja Arensburgi hoov asub meie väikelinna peatänava ääres. Ootused on loomulikult kõrged.

Kas on oht, et see on tegelikult esimene ja viimane džinnifestival - nišš ei ole ju suur?

Plaanis on korraldada suuremaid džinnisõprade kokkusaamisi Saaremaal igal suvel. Eestis ei ole kunagi varem midagi sellist tehtud ja kus mujal seda korraldada kui mitte Saaremaal?