Administraator tervitas viisakalt ja sõbralikult ning pärast hommikusöögi eest tasumist juhatas ta restoranini. Uksel võttis juhatamise üle teine teenindaja, kes küll huvitaval kombel ei öelnud, kuhu saab panna üleriided. Loodan siiski, et Ülemiste hotellis leidub ka garderoob – mina olin küll jopega, kuid pikka mantlit toolileenile panna ei tahaks ...

Saali esimeses osas sai võtta kohvi, teed ja mahla ning sinna oli kaetud ka magusalaud. Suundusin edasi ning õhulistele ootustele vastupidiselt tundus restorani interjöörilahendus liiga sopilisena ristkülikukujuliste massiivsete mahtude tõttu, tekitades 3-4 erinevat ruumi. Esimesest ruumist sai sööja kätte joogid-koogid, teisest-kolmandast võeti sööki, samas viimane ruum polnud ilmselt hommikusöögiks ette nähtud, sest seal puudusid laudlinad. Samas lisab sopilisus söögisaalile privaatsust ja vaade kõrgetest akendest oli nauditav – purskkaev ja mööduvad autod – pealinnale kohane.

12 eurot maksva hommikusöögiga sai alustatud pool 10 ehk pool tundi enne hommikusöögiaja lõppu. Toidupoolist valides tundus, et mõeldud on igale maitsele. Plaanisin enamvähem kogu valiku ära maitsta. Söök oli selleks ajaks muidugi veidi jahtunud, aga kellaaega arvestades võis seda oodata, kuid võiks olla reegel, et iga hotell pakub sooja toitu ikka igale sööjale soojana.

Kuna ma väga hotellides pakutavat omletti ega munaputru ei armasta, siis oli väga meeldiva üllatusena valikus härjasilm. See oli maitsev!

Kuna ma väga hotellides pakutavat omletti ega munaputru ei armasta, siis oli väga meeldiva üllatusena valikus härjasilm. See oli maitsev! Niisiis olid omlett, härjasilm, peekon, viinerid ja oad küll head, aga kahjuks jahtunud. Kartulid olid kuivad ja nendele ma üle ühe ampsu ei panustanud. Jõuluajale kohaselt oli saada ka verivorsti, kuid selle sisu oli väga pudrune – esmapilgul ja -maitsmisel tundus lausa toores, aga seda see siiski polnud. Soovitan Ülemiste hotellil kindlalt teise firma verivorstidele mõelda! Plusspunktid pohlamoosi eest! Maitsvad olid ka heeringas ja räim!

Puder on üks mu lemmikuid hotellihommikusöökidel ja siingi sai seda mekitud. Puder oli hea, kuid liialt jahtunud. Moosivalikus oli kolm loodusandi: pohl, õun ja maasikas. Kaks viimast panin maitseks pudrule. Ausalt öeldes olid need mõlemad pigem ülesuhkrustatud džemmid, nii et oli raske süüa niigi veidi magusat putru sellise lisandiga. Ootaksin pigem maitsestamata putru ja sinna juurde magusamat ning hapukamat moosi. Samuti oleks hea, kui juures oleks silt, mis moosiga tegu,

Pannkook oli kergelt vaniljemaitseline – minu jaoks veidi liiga magus, kuid maitses väga hästi ja kuna vanilje oli juba olemas, siis ülimagusat moosi ma enam sinna peale ei pannud.

Kohvi, teed, mahla, magusaid saiakesi-kooke ning müslit ja puuvilja sai esimesest ruumist. Koogid ja õunapirukas olid head. Eriti meeldis, et koogitükid olid eri suurusega, sest nii saab just valida endale sobiva. Kuna olin kõhu juba üsna täis saanud, siis võtsingi väikse marjakoogi – see maitses hästi, kuid selle köögi kokad armastavad suhkrut! Suurt puudust tundsin veest, mis puudus joogilaualt!

Musta kohviga on lood kehvemad, sest see minu joogimenüüsse ei kuulu ning maitstu oli ka tõenäoliselt termoses seisunud juba kella 7st. Piisas ühest lonksust. Tellisin endale latte, mis maksis 3 eurot ja maitses väga hästi – see oli tõesti nauditav! Siiski võiks 12 euro sees olla värske kohv ja soovi korral hoopis muu kohv, kui kliendil peaks selline soov olema.

Veidi ebameeldivana tundus saali viimases osas keset hommikusööki pihta hakanud sagimine – kaeti lõunasöögilaudu. Ma ei lasknud ennast sellest väga segada, mis siin ikka. Häirima hakkas aga sagin siis, kui see kasvas üle klaasidega kolistamiseks – neid korjati ära sealt, kus mina ja teised einestajad istusid. Selle viimase veerand tundi oleks ju võinud veel oodata.

Kokkuvõttes mõnus atmosfäär, kuid toidu ja kiirustava saaliteeninduse pärast tagasi ei kipu!

* * *
Hommikusöögi hind 12 eurot + latte 3 eurot
Atmosfäär: 8/10
Teenindus: 6/10
Toidu väljapanek: 8/10
Maitseelamus: 5/10
Kohv: 2/10 (Latte: 10/10)
Kokku punkte 29 (võimalikust 50)

Varasemad hindamised:

  1. Palace 39 punkti. Loe lähemalt SIIT
  2. L' Ermitage 38 punkti. Loe lähemalt SIIT
  3. Swissotel 40 punkti. Loe lähemalt SIIT
  4. Viru hotell 21 punkti. Loe lähemal SIIT
  5. Schnelli hotell 33 punkti. Loe lähemal SIIT
  6. Radisson Blu Sky Hotel 42 punkti. Loe lähemalt SIIT
  7. Estoria 44 punkti. Loe lähemalt SIIT
  8. Nordic Hotel Forum 38 punkti. Loe lähemalt SIIT