Potiseppa sõnul on toote magusus subjektiivne hinnang ning ei maksa karta, et jogurtid ja kohupiimakreemid normaalse söömise korral ehk hommikusöögina, lõunase vahepalana või õhtuse maiustusena tarbimisel inimese päevast suhkrunormi ületaks. „Inimese organismi ainevahetus on suhkrukeskne - veresuhkur, glükoos, on meie eluspüsimiseks hädavajalik. Seega on ääretult vastutustundetu väita, et mõne piimatoote tarbimine on tervisele kahjulik,“ lisas Potisepp.

„Pole juhuslik, et me suudame magusa söömise järel paremini tööle keskenduda, et meie magusaisu kasvab pärast füüsilist treeningut. Alati kui meie keha tarbib energiat, tuleb selleks organismile ka kütust anda - suhkur on siinkohal täiesti normaalne ja vajalik toiduaine,“ kinnitas ta.

„Usun, et keegi ei mõtle piima juues või aiamarju süües sellele, et ta tarbib parasjagu suhkrut. Aga just selliseid suhkruid on erinevate piimatoodete süsivesikute koguses tervelt 25-50% ning nende söömises ei ole midagi kahjulikku, nagu tegelikult ka tavalise naturaalse suhkru tarbimises normaalses koguses,“ nentis Potisepp.