Eesmärgiks toiduülejääkide vabam Euroopa

ResQ Clubi visiooniks on eemaldada Euroopa toitlustusettevõtetest tekkinud ülejäägid aastaks 2030.

"Toitainete ülejäägid on paljudes restoranides, kohvikutes ja hotellides paratamatu, sest soovitakse säilitada toorainete värskust ning rahuldavat teenindustaset. Selle tulemusel tekkinud jäätmeid on siiani peetud vältimatuks kulutuseks“, ütles ResQ Club’i tegevjuht Tuure Parkkinen.

ResQ teenus muudab need ülemäärased toidujäätmed võimaluseks. Koostöös osalevad ettevõtted saavad säilitada oma kõrgeid standardeid ja usaldusväärset teenindust, minimeerides jäätmeid, leides uusi kliente ja saades lisatulu toidust, mis vastasel juhul visatakse lihtsalt minema.

"Niimoodi teenus ning selle pakutud võimalused aitavad nii keskkonda, tarbijaid kui ka toitlustuettevõtjaid", selgitab Parkkinen. ResQ Club on asutatud Soomes ja on hiljuti laiendanud tegevust Rootsi, peatselt laieneb ettevõte Hollandisse ning nüüd ka Eestisse. Teenuse kaudu on juba päästetud 40 000 toiduportsjoni.

Eesti restoranid pakuvad lõunasööke

"Restoran Platz otsustas ResQ’ga liituda, kuna pakume argipäeviti erinevaid lõunapakkumisi ja tihti tuleb ette olukordi, kus tootlikkus on suurem kui nõudlus ning sellisel juhul on ResQ’l hea võimalus see info klientideni toimetada. Samuti on ülimalt positiivne keskkonnasõbralikkus, millele ResQ’ga kaasa saame aidata!" mainib restoran Platz juht Allar Jürimets.

Rucola peakokk Üllar Kuhi sõnul otsustas nende restoran ResQ’ga liituda, kuna argipäeviti pakutakse suhteliselt suurtes kogustes erinevaid päevapakkumisi.

"Õiget kogust ette prognoosida on aga küllaltki keeruline ja ikka juhtub, et mõnda toitu sai liiga palju ette valmistatud. Omal kohal on ka keskkonnasõbralik lähenemine. Nüüd tulebki appi ResQ, läbi nende saame pakkuda lõunast allesjäänud kvaliteetset toitu läbi vastava äppi ja seda kliendile soodsa hinnaga. Samas saame ka ennast uutele klientidele tutvustada läbi ResQ ettevõtte. Restorani toit koju, kuid ise pead järgi tulema," lisas Kuhi.

Hetkel on teenusega Eestis liitunud restoranid Tallinnas ja Pärnus.

Tallinn:
Restoran Kaks Kokka
Kohvik Komeet
Restoran Sfäär
Restoran Rucola
My Sushi
Restoran Platz
Köler 2 Resto
Leivatuba Priileib
Restoran Seller
Sushi Plaza
Al Mare Grill & Kohvik
Amps Kaubamaja
Mack Bbq

Pärnu:
Restoran Wesset
Mahedik
Mum Café
Tex-Mex restoran