Viinitie saabub Eestisse koos toidukullerfirmaga Wolt ning tarbijatel tekib tänu sellele koostööle võimalus tellida nii sööke kui ka kvaliteetseid jooke otse koju. Viinitie Eesti maajuht on 15 aastat veinide alal tegutsenud Jennifer Mitchell, kes on muu hulgas töötanud ka hotelli „Kolm Õde“ peasommeljeena.

„Eestlased on harjunud ostma oma veini toidupoest - see on asi, millest soomlased saavad oma riikliku alkoholipoliitika tõttu vaid unistada. Teisest küljest jätab toidupoe riiuli ees seismine tarbija oma veinivalikutega ka üksi. Paljud Eesti tarbijad on öelnud, et nad sooviksid rohkem veinialast nõu,“ räägib Viinitie Eesti maajuht Jennifer Mitchell.

Viinitie saabub Eestisse koos toidukullerfirmaga Wolt ning tarbijatel tekib tänu sellele koostööle võimalus tellida nii sööke kui ka kvaliteetseid jooke otse koju.

„See on meie võimalus. Meie sortimendis ei ole tuntud, suure rahaga üles ehitatud brände. Oleme koondanud oma tähelepanu ainult heade veinitootjate valmistatud tippkvaliteediga jookidele, millel on oma tõeline lugu jutustada. Meie kliendid võivad olla kindlad, et kõik meie veinid on sellised, mida me ka ise heal meelel ostaksime. Nii jääb nende ülesandeks vaid oma maitse-eelistuste ära tundmine,“ lisas Mitchell.

Kuigi kolm neljandikku Eestis ostetud veinidest juuakse ära endiselt ära koduses keskkonnas, on siinne restoranikultuur Mitchelli sõnade kohaselt arenenud erandliku kiirusega.

Tallinna restoranikultuur on eeskujuks kohati ka Soomele, kuid siinne veinivalik ei ole sama kiiresti arenenud. Tarbijad vajavad rohkem soovitusi erinevate maitsekombinatsioonidega katsetamise osas ja meie ülesanne on neid seejuures aidata,“ lisab maajuht.

Viinitie on Soomes saanud tuntuks linnakultuuriürituste toetajana. Firma veiniauto külastab sageli suvefestivale ja toiduüritusi, kuid ettevõte on korraldanud ka oma ettevõtmisi näiteks Helsingis asuvas vanas õlitsisternis.

Firma veiniauto külastab sageli suvefestivale ja toiduüritusi, kuid ettevõte on korraldanud ka oma ettevõtmisi näiteks Helsingis asuvas vanas õlitsisternis.
„Me tahame arendada kaasavat linna- ja restoranikultuuri. Helsingis oleme teinud seda juba kaua ning see on midagi, mille järgi Viinitied tuntakse. Korraldame veinikoolitusi restoranidele ja õpetame ka tarbijaid leidma parimaid jooke. Kuna Helsingi ja Tallinn on maailma üks teineteisele lähimatest pealinnapaaridest ning nende vahel liigub igal aastal miljoneid talsinglasi, kavatseme aidata kaasa ka meie ühise pealinnaregiooni restoranikultuuri ühendamisele. See tähendab näiteks külaliskokkade päevakajaliste ürituste korraldamist nii ühel kui teisel pool, ning kontaktide loomist restoranide vahel.“

Viinitie Oy on 2003. aastal asutatud väiketootjate veinide, väikeste pruulikodade õllede ja muude jookide ning veinitarvikute maaletooja. Viinitie valib oma jookide hulka isikupäraseid veine ja huvitavaid tootjaid, kel on oma lugu jutustada.