Sori Brewing elab tabava hüüdlause järgi “Tõsine õlu, mitte nii tõsistele inimestele!”. Meie eesmärk ongi teha head ja kvaliteetset õlu ning soovime, et igal meie õllesõbral oleks võimalus end vabaks lasta ja tõeliselt elu nautida.

Mida uut on suvi 2016 Sori Brewing'u õllenimekirja toomas?

Koostöös Hollandi pruulikoja Het UIltje'ga valmis meil äsja mõnus Farmhouse IPA, millel nimeks "Öökull". Kanguseks 5,8%, pruulitud Saison pärmiga, mõrususeks ja aroomiks oleme kasutanud puuviljaseid Citra ja Cascade humalaid. "Öökulli" saabumist riiulitele märkab ka üsna kiiresti pudeli kirka rohelise sildi abil. Kiirelt seletan ka lahti õlle nimeloo: Het Ulltje tähendabki hollandi keelest tõlgituna öökulli. Nimi tegi kõigile meie soome kolleegidele hirmus palju nalja ja nii ta sinna pudelile jõudiski.

Sori tõi äsja lettidele ka piiratud koguses "Leagu of Hops" seeria – eriti humalased õlled. Kiiremad jõuavad enne suve lõppu proovida ära ka varem mainitud Delirious’i – vägeva Ameerika-stiilis Imperial IPA, mis ajab kõik maitsjate humalaandurid hulluks.

Kuidas on Sori pruulikojal läinud oma toimetamisaja jooksul? Mida on oodata sellelt aastalt?

Aastaga on Sori sortiment pea kümne uue maitse võrra kasvanud ning jätkab samal lainel. Sori Brewing on loomas ka Baltikumi ja Põhjamaade üht suurimat vaadiruumi, kus huvitavaid maitsenüanse omandavad konjaki, viski ja Chianti veinide vaatides laagerduvad kasitööõlled.

Kas Sori Brewing'u õlut saab sobitada ka toiduga ning millist õlut millise toiduga?

Õllesummeril saab proovida meie Limoncellost inspireeritud "Madonna of Sori" õlut (Single Hop Session IPA), mis oleks perfektne valik suvisele grillpeole. Veidi humalalembelisemale õllegurmaanile sobiks näiteks "Delirious" (Imperial IPA) - tuleb vaid sulgeda silmad ja lasta meeled valla.

Magusate roogade kõrvale või kõigega, milles jääb kõlama sõna šokolaad, soovitame võtta pudel "Dark Humour Club'i" (Imperial Stout). "Dark Humour Club Coconut" (otse loomulikult viimase kookosene vend) puhul võiks olla veidi julgem ja proovida kooslust mõne kvaliteetsema kõva juustu või veidi leebema karriga.

Miks olete kohal Õllesummeril ja kas ka seal on oodata üllatusi?

Lühidalt: "We would like to spread good beer!". Et ikka jagada rahvaga meie head õlut.