Võistlustules olid ka ajakirjanikud ja noored baarmenid. Ajakirjanike kategooria esikoht tuli samuti Eestisse – võidu tõi koju Kristjan Markii, kes on tuntud kui suurepärane sommeljee ning ajakirja „Köök“ ajakirjanik. Noorte kategoorias saavutas Eesti noor baaridaam Karina Tamm hotellist Radisson Blu Sky suurepärase kolmanda koha. Teise koha vääriliseks osutus Soome noor baaridaam ning võit viidi seekord Venemaale.

Calvados Nouvelle Vogue International Trophies on alati seotud mingi kindla teemaga, millega tuleb siduda ka võistluskokteil.

Nii nagu 2016. aastal tähistas Calvados Nouvelle Vogue International Trophies oma 20-ndat aastat, on 2016. aasta ajaloolise tähendusega ka kogu Normandia jaoks. 1066. aastal saavutasid normannid Hastingi lahingus anglosakside üle võidu ning hertsog William Vallutajast sai Inglismaa kuningas.

Seepärast kutsusid kalvadose tootjad kõiki võistlejaid üles looma kokteili, mis vastaks küsimusele: „Millise kalvadosest valmistatud kokteiliga tähistaks William Vallutaja oma võitu?“ Ja loomulikult pidi võistleja veenma oma selgitustega žüriid miks tema kokteil sobib just William Vallutajale.

Võitja Brita Kikas tõi oma inspiratsiooniks Williami ema. “Nagu öeldakse, on iga võimsa mehe taga üks veel võimsam naine! Seega inspiratsioon joogi jaoks tuli naiselikkusest ja vürtsist. Kokteili väljanägemine on vastukaaluks pisut mehelik, sest jook oli ju ometigi Williamile nautimiseks”.

Brita Kikase võidukokteil:

„Cheers to the Bastard!“

2,5 cl Calvados
1,25 cl mandariini püree
1,5 cl õunamahl
2 viilu värsket ingverit
0,5 baarilusikat Chai latte pulber
1,5 cl toidukoort

Kristjan Markii võidukokteil:

"Good Will"

4 cl Calvados
1 cl St Germain Elderflower liköör
1 cl Mixer Mandarin püree
1 dash Apelsini bitter
2 cl Just Tea Oriental Apple Ice tee
kaneeli pulber