Mõeldud, tehtud – esimene ametlik koosolek mõisas toimus 16.01.2003 ning veiniklubi asutajaliikmeid oli kokku 16, kellest tänaseni on aktiivseid 11. Hetkel on klubis 24 liiget, kokku läbi aegade 40 ning lisaks veel külalised, kes löövad aktiivselt kaasa klubi tegemistes.

Elu on viinud nende aastate jooksul inimesi üle Eestimaa laiali, kuid endiselt sõidetakse kokku – küll Pärnust, Vastseliinast, Tartust, Tabasalust, Setomaalt, Tallinnast... ka klubi president on juba aastaid Setomaa ülemsootska, endine Saku elanik.

Pikka aega käidi koos iga kuu kolmandal kolmapäeval Saku Mõisa härrastemajas, mõisa romantilised ruumid aitasid luua veini nautimiseks vajalikku meeleolu. Kui klubil täitus 10 aastat ja 100.kord, mindi üle vabagraafikule ehk aeg ja koht tekkisid spontaanselt. Kõikidel kordadel on klubi külastanud ja oma teadmisi jaganud Eestis tuntud veinispetsialistid, alates Kalev Keskülast lõpetades Matti Timmermanniga, kes on tutvustanud veine lähtudes nii erinevatest piirkondadest, riikidest, marjasortidest. Lisaks on klubi väisanud ja oma tarkusi edastanud loodusmehed Fred Jüssi, Hendrik Relve kui fotograafid Kaupo Kikkas, Tiit Hunt.

Alates 2004 alustas klubi suviste väljasõitudega, eesmärgiks võeti Eesti väikesaared ja samuti fotovõistlused. Esimene väljasõit toimus Osmussaarele, hiljem tulid juba Hiiumaa, Mohni, Manilaid, Ruhnu, Kihnu, Hobulaid jne. Kui saared otsa said jõuti otsaga ka Setomaale, Ostrova muusikafestivalile aastal 2013. Tähendab ju Ostrovagi omamoodi saart. Siis juba Petseri-Irbiskale aastal 2014, kuna klubi president oli seal ülemsootskaks ning aastal 2015 sai teoks esimene veinireis Eestist välja, Ungarisse. Seejärel Lätis Sebile veinifestival 2016 ning Dobele sirelifestival aastal 2017. Kõikidelt suvistelt väljasõitudelt on klubiliikmete poolt saanud jäädvustatud kaunid fotod, millest igakord valitud välja parimad.

Iga aasta detsembris tähistab klubi pidulikul moel aastalõppu, peamiselt Saku Mõisas, kus nauditakse nii veini, toitu kui head muusikat. Pidulikke üritusi on seotud ka erinevate stiilidega nagu näiteks Detsembrikuumus, Belle epoque (Ilus Elu), Maskiball, Punane ja Must, Triip ja Täpp, Perekond (Cosa Nostra).

Tänaseks on saanud Saku Veiniklubist pigem sõpruskond, on ju koos käidud juba 129 korda. Eestis nii pikaajalist ja järjepidevalt kooskäivat teist veiniklubi teada ei ole.