“Aasia olulisemate ärikeskuste Hongkongi ja Singapuri tellimusteni jõudsime tänu kontaktidele kevadiselt Hiina vanimalt ärimessilt Canton Fair, kus osalesime EAS-i ühisstendi raames,” lausus Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein.

“Arvestades, et tänaseks on messi tulemusena Sakule lisandunud kolm uut Aasia eksporditurgu, kavatseme Canton Fairil osaleda ka tuleval aastal.”

Tänavu augustis ja septembris lisandusid Saku eksportturgude hulka Hiina ja Lõuna-Korea, sealjuures Lõuna-Koreast on tänaseks laekunud juba ka kordustellimus.

Kasteina sõnul töötab Saku Õlletehas ekspordivõimaluste otsimisega kõikjal maailmas ja tänavu on Saku lisaks EAS-i ühisstendile Hiinas osalenud Põllumajandus-Kaubanduskoja toel ka Euroopa suurimal toiduainetööstuse messil Anuga Saksamaal.

“Meie põhilised eksporditurud on loomulikult lähipiirkonna riigid ehk Põhjala, Poola ja Baltimaad, kuid näeme samas Saku toodangule potentsiaali nii mujal Euroopas kui ka kaugemates riikides ja maailmajagudes,” märkis Margus Kastein.

Saku ekspordib püsivalt oma tooteid 18 riiki.