Toidukultuur on oluline osa meie kohalikest tavadest. Vanasti söödi tähtpäevadel ja pühadel erilisi roogi, mida iga päev lauale ei pandud, just see muutis iga sündmuse nii eriliseks ja oodatuks. Täna on suvi Saaremaal hoogne – palju külalisi, õdusad õhtud täidetud sumina ja meluga söögikohtade väliterrassidel ning koduhoovides. Septembri saabudes kõik raugeb ja saarlane toimetab jälle omas rütmis.

Piknikukorvid pole veel talvekorterisse saadetud, just paras aeg veel korraks head – paremat täis laduda ja tänavapiknikule sõpradega kokku saama tulla. Õunakohvikute pühapäev tõotab üllatusi. Restoranide nädal püüab tähelepanu põnevate pakkumistega. Kodune ja vahetu turupäev keset Kuressaare linna ehtsa ja saaremaise kaubaga pakub rõõmu igale maitsele. Koduõlle ja koduleiva konkursid toovad elevust…Palju põnevaid toiduga seotud tegemisi koos ühes nädalas!

Hea hinnaga suuremasse osasse restoranidesse

Restoranide Nädal on New York’ist alguse saanud ülemaailmselt populaarne turundusaktsioon, mis julgustab inimesi väljaspool kodu sööma, pakkudes teiste kultuurisündmustega võrdseid elamusi. Sarnaseid üritusi korraldatakse sadades linnades üle maailma, nagu näiteks Londonis, Amsterdamis, Barcelonas, Bostonis, Atlantas, St Moritzis, Tallinnas, Tartus, Pärnus jne. Need edukad üritused on saanud iga-aastasteks tõmbenumbriteks nii kohalikele elanikele kui turistidele.

Saaremaa Restoranide Nädala eesmärk on pakkuda kõikides osalevates kohtades ühtse hinna eest menüüd, mille toidud on valmistatud oma ala professionaalide poolt. Restoraninädalal pakuvad toidukohad kahekäigulist lõunasööki 10 euro ja kolmekäigulist õhtusööki 15 euro eest.

Saaremaa Restoranide Nädalal osalevad:

  • Arensburgi Restoranid
  • Castello Restoran-Pizzeria
  • Chameleon kohvik-lounge
  • Georg Ots Spa Hotelli restoran
  • Kohvik Kodurand
  • Kohvik Mosaiik
  • Kohvik Retro
  • Koost Muhu Resto
  • Ku-Kuu restoran
  • Restoran Nautica
  • Restoran Rose
  • Ristorante la Perla
  • Saaremaa Veski

Õunakohvikute päev

Korralik toidufestival ei saa loomulikult läbi ka samal ajal toimuva kodukohvikute päevata, mis avaks uued paigad, hoovid ja kodud inimestele hea söögi nautimiseks. Selle aastane kohvikutepäev võtab vaatluse alla konkreetselt kohaliku Saaremaa õuna. Kõik road peavad kasutama õuna, kohalikku Saaremaa õuna - vahet ei ole kas pakkuda õuna mahlana, magusana, soolasena või lihtsalt korvis.

Linn muutub elavamaks, kuna toiudufestivali ajal on erinevates hoovides ja aladel avatud Õunakohvikud. Iga kohvik pakub midagi põnevat ja tegijatele omast ning kutsuvad kõiki endale külla. Kõik see annab põhjust võtta ette üks mõnus pühapäevane teistmoodi linna avastamise jalutusäik. Õunakohvikud ootavad külastajaid algusega kell 12:00 ja on lahti kindlalt kuni 18:00.

Piknikud nii tänaval kui laiul

Festivali ajal on toimumas ka mitmeid väliüritusi, nende hulgas nii laat kui piknukud. Sarnaselt eelmisel aastale toimub Kuressaare kesklinnas tänavapiknik, uue asjana tõmmatakse aga tähelepanu Saaremaad Muhumaaga ühendavale tammile/laiule ja peetakse ka seal piknik.

27.07.2016 möödus 120 aastat Väikese väina tammi ehk Väinatammi avamisest, see avati 27. juulil 1896. Tegu on tammiga, mis ühendab Muhu saart Saaremaaga läbi Väikese väina.

Saaremaa Toidufestival ja Väikese Väina Selts MTÜ kutsuvadki kõiki tammi juubeliaasta puhul „Väinatammi lustipiknikule“, mille eesmärk on juhtida tähelepanu Väikese Väina kiiresti halvenevale seisundile ning nautida juubelit tähistava Väinatammi olemasolu. Lustipiknik saab toimuma tammi laiendusel, kuhu on märgitud pikniku keskpunk.

Nagu ikka pakuvad korraldajad piknikuks lauad ja toolid, ise tuleb tulla hea tuju, söökide-jookie ja seltskonnaga.