Rimi Eesti juht Anders Torell: toiduäris peab mõtlema pikas perspektiivis, kuid tegutsema kohe
Kultuurikatlas toimunud Rimi majanduskonverentsil „Mida Eesti sööb?” rääkis Rimi Eesti juht Anders Torell, et järgneva 40 aasta jooksul tuleb toota sama palju toitu, kui toodeti viimase 8000 aastaga. Kõik see nõuab toidutootjalt paindlikkust ning kiiret tegutsemist.
„Me näeme muutuvat maastikku – tarbijad on väga nõudlikud ja tahavad omada kontrolli. Neil on selleks õigus ning me peame nende ootused täitma. Pakkujal peab seejuures olema kõrge moraal, sest tarbija ootab maitsvat ja turvalist toitu – see tähendab vähem kemikaale ja rohkem tervislikkust. Klient tahab poest leida toitu, mis on tervislik ja kasulik, orgaaniline ja kohalik, kuid samal ajal kättesaadav nii madala kui kõrgema ostuvõimega tarbijale,“ sõnas Torell.
Toidu tarbimine on plahvatuslikult kasvanud kogu maailmas ja tuleva 40 aasta jooksul peab tootma sama palju toitu kui viimase 8000 aasta jooksul.
„Jätkusuutlikkust tuleb võtta äärmiselt tõsiselt, kuna tervis on otseses seoses toitumisega. Eestis on sellega väga hästi hakkama saadud. See ongi hea äri, et teha head toitu. Peame mõtlema pikas perspektiivis ning tegutsema kohe. Pakkuja vastutus on jätkusuutlikkus. Tasakaalus peavad olema kõik komponendid: sotsiaalne vastutustunne, kvaliteet, kohaliku kogukonna toetus, eetiline ja läbipaistev tegevus,“ mainis Torell.