Annetatud summast 5000 euroga toetatakse SOS Lasteküla perede lapsi, kes tegelevad spordiga professionaalsel tasemel ning osalevad aktiivselt erinevatel spordivõistlustel. Noorsportlaste peredel aidatakse soetada vajalik spordivarustus, sest näiteks jalgpalluritel kulub treeningriideid ning jalanõusid ühel hooajal mitu komplekti. Teise 5000 euroga toetatakse SOS peretugevdusprogrammis osalevad lapsi, kellel kodus puuduvad õppimiseks sobivad tingimused. SOS Lasteküla keskustes on olemas kõik võimalused õppimisega tegelemiseks ning õppimist jälgivad professionaalsed abiõpetajad.

„Oleme väga tänulikud kõikidele restoranidele ning külastajatele, kes otsustasid ühendada võrratud maitseelamused heateo tegemisega,“ ütles SOS Lasteküla fundraisingu ja kommunikatsiooniosakonna juht Kadi Sumberg „Heategevuspäeva populaarsust näitab seegi, et juba on meie poole pöördunud mitmed uued restoranid ning uurinud, kuidas on võimalik järgmisel aastal projektiga liituda.“

Tarkusekuu viimasel päeval, 30. septembril avasid paljud populaarsed restoranid oma uksed, et aidata SOS Lastekülas elavate perede lapsi. Restoranide külastajad annetasid sel päeval 10% oma restoraniarvetest SOS Lasteküla peredes elava 200 lapse hariduse heaks. Lisaks toetatakse läbi peretugevdus – ja haridusprogrammi veel kokku 400 last.

„Restoran Amarillo töötajad ütlesid heategevuspäevale kohe „Jah!“ ning 20 aastat majas töötanud Sokos Hotels tegevdirektor Anu Soosaar täiendas, et sel juhul kogume raha terve nädala jooksul. Et saaks rohkem aidata. Nii õnnestuski lisaks kogutud hiigelsummale rääkida nädala jooksul sadadele inimestele SOS Lastekülast – tihti pikemalt kui toitudest. Väga õnnelik nädal!“ ütles Sokos Hotels Tallinn müügi- ja turundusdirektor Evelin Org.

Heategevuslikul Restoranidepäeval osalesid Amarillo, Bocca, Cafe Lyon, Carmen Cafe, Chedi, CRU, Gianni, Horisont, Kaks Kokka, Korsten Armastus &Hea Toit, Kuldmokk, La Bottega, Leib resto ja aed, Meat Market (Tartu), Merineitsi, Mimosa, Moon, Monaco, MuSu resto, Neikid, NOA, OKO, Platz, Radisson Blu hotel Sky Lobby Baar&Lounge 24, Ruhe, Salt, Tchaikovsky, Tuljak, Umami, Ö, Ginger Cafe, Ingver kohvik-restoran.