Eestis on selgelt väljaarenenud kõrge toidukeele oskusega rühm nautlejaid, kes suud kõrvuni peas söögikohast söögikohta marsivad, kuid suur hall mass ei tee vahet makroonil ja makaronil, smoorimisel või pošeerimisel, chavice'l või lihtsal vanakooli äkisel. Kõlab nagu snobistlik jorin riigis, kus raha hästi söömiseks pole ja üldsegi võiks jätta lihtrahva hea ning paremaga lollitamise.

Aga … keel on alati see, mis ühendab ning gastronoomne keel juhatab meid samasse lauda hispaanlase, jaapanlase, somojeedi, ungarlase, kongolase ja argentiinlasega. See keel lubab meil ühiselt samas kohas prassida nii Kofi An-An'i kui Kim Kardasjaniga, pakub ühise vestlusteema Steven Hawking'u ja Lebron James'iga.

Gastronoomne keel tähendab ka seda, et me mõistame, mis on kellegi eelistused toidus ning lubab meil aktsepteerida veganit ja toortoitlast, lihaarmastajat ja putukasööjat. See toidukeel lubab meil vaadata kaugemale hakklihakastmest, saada uusi kogemusi, avardada oma maitsepaletti ning läbi selle saada - ei vähem, ei rohkem kui - paremaks inimeseks.