Harukordselt kuival suvel aitasid saagi päästa korralikud kastmissüsteemid ning muidugi kurgi kasvatamiseks vajalikud soojad ööd. Salvesti esindaja sõnul tuli 200 tonni kurke varuda ka väljaspoolt Eestit, kuid seda toorainet kasutatakse eksporttoodete valmistamiseks. Võrreldes eelmise aastaga on ekspordimaht jäänud samale tasemele.

„Kuigi kiire kurgihooaeg kestab vaid mõned kuud, algab selle planeerimine juba jaanuaris ning veebruaris-märtsis sõlmitakse juba kasvatajatega lepingud. Sel aastal ostsime tooraine tehasest 100 km raadiuses tegutsevalt 30 tublilt kasvatajalt, tänu kellele oleme saanud kirja väga hea kurgiaasta,“ kiitis Kõrgmaa.

Kuna suvehooaeg on kiire ja töömahudki tavapärasest intensiivsemad, sai sel aastal Tartu külje all tegutsevas Salvestis tööd 30 hooajatöölist, kellest kolmandik jätkavad sügisest ettevõttes juba tähtajatu lepinguga.

Tänavu toodeti enim mitmeid aastaid tarbijate lemmikuna püsinud Maitselt mahedaid kurke, hapukurke ja Talukurke, mille populaarsuse kahanemist Kõrgmaa lähiaastatel ei näe. „Pikaaegsete lemmikute kõrval eelistavad tarbijad üha enam ka erinevaid maitsekurke nagu pipra- ja küüslaugukurgid ning eelmisel aastal turule tulnud õunamahla kurgid,“ tutvustas Kõrgmaa tarbijate eelistusi.
Uue maitsena toob Salvest poelettidele aga tuttavliku maitsega koduse mädarõika kurgi, kus kasutatakse sarnaselt kodusele marineerimisele aromaatseid mustsõstralehti ning vürtsikaid mädarõikatükke.

1946. aastal Tartus tegevust alustanud Salvest on tugevate traditsioonidega Eesti toiduainetööstus. Salvest kasutab oma tootmises võimalikult palju kodumaist toorainet, millest suur osa pärineb kuni 100 kilomeetri kauguselt tehasest, ning panustab aktiivselt ka mahetootmise arengusse Eestis. Salvesti 32,000 ruutmeetri suuruses tehasekompleksis töötab ühtekokku üle 185 inimese, kes valmistavad eestimaalaste seas armastatud kõrge kvaliteediga Salvesti erinevaid tooteid nagu supid, kurgid, kastmed, ketšupid, Põnni lastetoidud, Meie Mari moosid ja Smushie smuutid.