Kui meil varem on juttu olnud kuulsast telekokast Jamie Oliverist siis seekord peatusime põgusalt Gordon Ramsay tegemistel. Põgusalt, sest neid tegemisti on niivõrd palju, et sellest peaks tegema eradi blogi või saatesarja, et kõikidest selle mehe tegemisest rääkida.

Üks sarju, mida olen vaadanud päris palju, on Fox telekanali poolt välja töötatud Hell’s Kitchen. See on sisuliselt saade, kus Gordon valib endale peakokka väga erinevate kokahakatiste seast, et see hakkaks tööle ühes tema restoranis. Viimased hooajad on muutunud üsna labaseks aga varasemaid oli päris humoorikas jälgida.

Toidutegemisega on selles seriaalis üsna vähe pistmist, põhirõhk on seal Ramsay temperamendil, röökimisel ja draamal. Kes soovib näha, kuidas ameeriklastele maha müüa kokasaadet, soovitan pilgu peale heita.

Ramsay suureks armastuseks on väidetavalt ka Briti pubitoidud, mille üheks kindlaks tegijaks on karjuse pirukas ehk shepherd’s pie. Valmistasime seda ka pubilikus keskkonnas, veinipokaal käes ja koerad põrandal jagelemas.

Vaja läheb:

500 g lambahakkliha
150 g külmutatud herneid
1 keskmine porgand
1 kaalikas
4 keskmist kartulit
1 bataat
150 g juustu
1 spl worcestershire kastet
soola
musta pipart
2 l vett juurikate keetmiseks

Kuidas kokku panna:

Aja pliidil vesi keema, lisa 1 spl soola. Puhasta ja kuubista kaalikas, kartulid ja bataat, pane vette keema umbes 20ks minutiks. Pruunista hakkliha, lisa porgandikuubikud ja herned, maitsesta soola ja jahvatatud pipraga. Lisa worcestershire kaste, sega.

Kurna juurikad, töötle köögikombainis püreeks. Maitse ja lisa vajadusel soola. Pane vormi pirukas kokku: hakkliha segu vormi põhja, püree peale ning riivi peale juust.

Küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit kuni juust on kuldpruun.

Kuula, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris pirukat küpsetasid:

Vaata ka, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson valmistasid "Põrguköögi karjusepirukat":