Te ju teadsite, et millalgi peab see tulema. Mis Köögikultuur see on, kus burgerit tehtud pole? Poolik! Poolik, ma ütlen. Aga juba ongi viga parandatud ja tex-mex maitsetega ülimaitsev, mahlane ja hõrk burger on teie ees.

Ja kuna ma kohe räägin teile, kui lihtne on teha üht head ja mõnusat burgerit, siis ma loodan, et vähemalt pooled teist unustavad koheselt olemasolevad õhtusöögi plaanid ja võtavad ette meie tänase Köögikultuuri tex-mex burgeri valmistamise.

Hea ja mahlase pihvi saladus on see, et liha tuleks katsuda, mudida ja segada võimalikult vähe. Hea burgeripihv ei ole kokku pressitud nagu mõni vanaema kotlet vaid ta on kergelt vormitud ja vaid külgedelt maitsestatud lihane unistus. Ja natuke on temas ka rasvatäppe, sest liiga taine pihv on kuiv ja veidi igav.

Kui otsustad ka kuklid ise küpsetada, siis soovitan seda retsepti, mille lihtsus ja kiirus mind iga kord meeldivalt üllatab.

Tex-Mex Burx.

Vaja läheb:

150 g veisehakkliha (1 sööja kohta)
soola-musta pipart

Avokaadokreem ehk eriliselt mõnus burgerikaste:
1 küps avokaado
0,25 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 spl laimimahla
2 spl maitsestamata jogurtit
veidi värsket koriandrit
1 tl vürtsikat kastet ehk srirachat
veidi soola

mõned tomatid
cheddar juustu
burgerikukleid
värsket koriandrit

Valmistamine:

Vormi hakklihast pihvid ja maitsesta julgelt mõlemalt poolt soola ja musta pipraga. Valmista avokaadokreem: lisa kõik kreemi koostisosad köögikombaini ja töötle ühtlaseks kreemiks. Aja oma grillpann kuumaks ja grilli pihve mõlemalt küljelt 3-5 minutit. Kui keerad pihvil külge, lisa kohe pihvile ka juust, et see mõnusalt sulada saaks.

Ja nüüd pane burger kokku! Poolita kukkel, määri põhi ohtralt kreemiga, aseta kreemile mõned tomativiilud, siis juustune pihv ja kõige tipuks veidi värsket koriandrit. Naudi kohe ja võimalusel koos sõpradega!

Kuula, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris burxi küpsetasid:

Vaata, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris teravat Tex-Mex Burxi küpsetasid:

Uued retseptid juba järgmisel kolmapäeval!