Purustame 5 toidumüüti: liha võib ka pärast sulatamist uuesti sügavkülmutada
Meie kauni planeedi suurimaid ebakõlasid seisneb toiduainete ebavõrdses jaotumises ehk sisuliselt tähendab see seda, et läänemaailm viskab iga-aastaselt ära enam-vähem sama suure koguse toitu, kui "kolmandas maailmas" on iga-aastaselt puudu. Et sellist toiduraiskamist vältida tuleks tarbida mõistlikult ja efektiivselt - oleme selleks otstarbeks leiutanud lisaks soolamis- ja kuivatustehnikale ka erinevaid külmutusvahendeid.
Maailmas liigub suust suhu palju erinevaid toidumüüte, mis õnneks või kahjuks vaid müüdid ongi - samas oleme neist täielikult läbi imbunud.
Purustame viis toidumüüti!
- Millisel lihaga on tegemist: kallist preemium-lihatükki nagu sisefileed, välisfileed jne. ei ole mõtet pidevalt külmutada. Mõistlik on jahutatuna muretsetud või lihunikult saadud liha kohe ära valmistada. Samas liigutavad lihased ja rupskid kannatavad külma hästi.
- Kui sulatada liha külmkapis ühe ööpäeva jooksul, säilib ka liha kvaliteet.
Samas on mõistlik enne liha sügavkülmutamist lõigata suuremad tükid portsjoniteks ning need ka selliselt sügavkülmas markeerida. Nii võtab sulatamine aega vähem ning sulatama peab vaid üheks söögikorraks mõeldud portsjoni. Teine võimalus on liha eelnevalt valmis küpsetada ning siis sügavkülmutada.