Eilsest kuni laupäevani toimub Tallinnas järjekordne toidumess, kus oma oskusi ja uusi teadmisi demonsteerivad Eesti toiduainetööstuse, toitlustuse, hotellinduse, müüjate ja vahendajate ning paljude sidusalade esindajad, lisaks toiduprofid lähinaabrite juurest. Ühtekokku üle 6000 toiduvaldkonna liidri, otsustaja või alal alustaja. Kaks esimest messipäeva on üritus avatud valdkonna erialakülastajatele, ent laupäeval on messihalli uksed Eesti Näituste keskuses lahti kõigile toidusõpradele.

Esimesel päeval valiti pingelises konkurentsis välja aasta kokaraamat 2018 — pikemalt loe siit.

Aasta noor tulija ehk noorkokk 2018 võitjaks osutus Roland Visnapuu Tallinna Teeninduskoolist. Teine koht läks Rasmus Reismaale Tartu Kutsehariduskeskusest ja kolmas koht Lilija Vitkovskajale Tallinna Teeninduskoolist.

Täna aga astuvad võistlustulle Aasta kokk 2018 finalistid, kelleks on:

Vladislav Borovik — restoran Art Priori
Mihhail Dementjev – Promo Cash & Carry
Jevgeni Kolikov — restoran Ö / Kaks Kokka
Ott Uude — restoran Wiegand
Ailen Ojamaa — restoran Mimosa
Ivan Derizemlja — restoran CRU

Peale mitmete muude auhindade saavad Aasta Kokk võistluse esimene ja teine koht õiguse osaleda Bocuse d’Or Eesti kandidaadi valikvõistlusetel.

Vaata galeriid esimest hoogsast päevast:

Oma Maitse