"See aga tähendab, et tuleb tegutseda korrektse info baasil ja majanduslikult ökonoomselt. Samal ajal on vale söömise peale kulutatud raha kasutu kahekordselt, sest biokeemilised vajadused jäävad paljuski rahuldamata. Lihal on normaalse inimtoidu loomses osas kindel ja vajalik koht. Populistlikke loosungeid liha söömisest loobumiseks ei tasu võtta tõsiselt. Selline käitumine on pikemas perspektiivis enda (veelgi enam oma järglaste) tervisele kahjulik," räägib professor.

Liha tarbimise vajalikkust ei maksa mõista aga sundkohustusena süüa kogu aeg vaid ühte liiki liha (tuleks varieerida) ja kohustusena süüa liha absoluutselt iga päev, lisas Zilmer.

Liha on meie toiduks olnud läbi sajandite. Liha olulisust eestlaste toidulaual näitab ka see, et suuremate pühade ja tähtpäevade (vastlad, mihklipäev, mardipäev, jõulud, pulmad jne) puhul pakuti ikka kas liha või lihast valmistatud toite.