Kahel võistluspäeval, 10. ja 11. mail, esitlevad gastronoomilisi oskusi kümme Euroopa tippkokka. 5,5-tunnise ettevalmistuse järel esitletakse võistlustöid tribüünitäie publiku silme all rahvusvahelisele žüriile. Eestist kuulub žüriisse Dimitri Demjanov.

Roozi sõnul on tunne enne võistluspäeva väga hea. „Teeme hetkel viimaseid ettevalmistusi, käime turul ja anname mõned intervjuud kohalikule pressile,“ sõnab ta. Lisaks kohustuslikule toorainele, võib iga võistleja kasutada oma kodumaalt kaasa võetud produkte. Roozi menüüst leiab järgmisi Eesti tooraineid: vabajooksu kanamunad, rukkijahu, eesti siider, kartulid, suvekõrvitsa õisikud, kadakamarjad, metsik tüümian ja puravikud.

Kohapeale on meie kokale sõitnud pöialt hoidma üle 50 eestlase. Garanteerimaks finaalipääs, peab Eesti kandidaat pääsema 12 parima sekka. Finaalvõistlus toimub 2017. aasta jaanuaris Lyonis, Prantsusmaal ja seal on võistlustules 24 maailma parimat kokka. Eesti seni parim finaalikoht on 14.

Pikka ja pingelist treeningperioodi on Roozil aidanud kindlustada 15-liikmeline meeskond. Võistlusareenil saab talle abiks olla commis chef ehk noorkokk Vladislav Borovik ja treener Pavel Djatškov. Tuge ja nõuandeid on varasemalt jaganud mitmed Eesti tippkokad ning võistluste patroon ja eestvedaja Dimitri Demjanov.

Rooz serveerib oma kalaroa Eesti aja järgi kell 15.30 ja liharoa kell 16.05. Otseülekannet võistlustelt saab jälgida veebi vahendusel aadressil: http://www.bocusedor.com/web-tv