Tainas tahab enne lahtirullimist läbisõtkumist, kuna mesi kipub tainas kihistuma ja välja immitsema. Sega sinna vajadusel hulka veidi nisujahu. Üldse on tainas oma koostisosade tõttu pudedam kui harilik tainas. Lahtirullimisel on hea kasutada tainamatti, siis on asi lihtsam. Nii matt kui rull puista üle nisujahuga. Tainast rulli väikeste satside kaupa. Saab teha nii õhukesi kui veidi paksemaid piparkooke. Vaatamata sellele, et tainast on keskmisest raskem töödelda, on need piparkoogid mõnusalt vürtsikad ja muredad, õhukesed koogid küpsevad krõbedaks. Järelmaitses on tunda mõnusat kardemoni.
Hinne 5

Gourmet Club piparkoogitainas võiga

Lõhnab nagu leib (sisaldab linnasesiirupit). Tainas on hästi ühtlane ja sitke. Ei valmista rullimisel mingeid raskusi. Paraja sitkusega, et ka keerukamad tainakujundid enne plaadile jõudmist käte vahel katki ei rebeneks. Saab teha üliõhukesi krõbedaid küpsiseid. Maitselt meenutavad pigem präänikuid.
Hinne 4

Piparkoogitainas šokolaadiga. Lõuna Pagarid.


Taina šokolaadisisaldus on 9,3%.
Tainas on toorelt imelikult tükiline, šokolaad on tunda. Lõhn on tips-tops ahvatlevalt piparkoogi oma.
Rullides tundub kuivavõitu, kipub tükikesteks pudisema, kuid siiski üsna hästi vormitav. Vajab töötasapinnale ja rullile natuke jahu — muidu jääb kinni. Pind jääb rullimise lõpuks ikkagi konarlik.
Ahjust välja võttes on šokolaadikonarused isegi toredad, kuigi enne tekitasid natuke võõristust. Šokolaaditükid on üleüldse siin päris vahvad, kuid piparkook ise tundub liiga magus. Vürtse võiks rohkemgi tunda olla, aga tulemus kvalifitseerub kokkuvõttes küll piparkoogiks.
Hinne 4

Saaremaa toortatra piparkoogitainas. Saare Leib.


Selle taina koostises on toortatrajahu 42%. Toorest tainast maitstes lööb tatra mõrkjas maitse läbi, ka lõhnas on veidike võõrapäraselt tatart tunda. Tainas ise on sile, ühtlane, ilus. Rullida on seda hea, tulemus on sile ja hea. Ahjuplaadile tõstmisel vajab natuke spaatli või noa või tordilabida abi.
Pärast küpsetamist on kadunud varem toores tainas tunda olnud tatrasus piparkoogilike maitsete taha kadunud. Head muredad ja õhukesed piparkoogid. Pimetestis vist ei oskakski tatrajahu pakkuda.
Hinne 3

Gluteenivaba piparkoogitainas. Euroleib.


See tainas lõhnab meeldivalt. Tainas on natuke ehk nätske, ehkki siiski hästi rullitav. Liiga õhukeseks ei tasu rullida, sest siis hakkab see murenema. Keskmise paksusega piparkoogid tulevad vormist hästi välja. Ahjust tulnud piparkookide maitse siiski pole midagi erilist, lõpptulemus maitseb pigem nagu tavaline küpsis, piparkoogid ei tule eriti krõbedad.
Hinne 3,5

Eriti kvaliteetne piparkoogitaigen. Eesti Pagar.


Tugeva karamelli lõhnaga piparkoogitainas. Hästi rullitav, ehkki õhukeseks ei ole hea rullida, vormist tulevad piparkoogid kohati väga hästi välja ja siis jälle ei saanud üldse kätte. Piparkoogi maitse on hea — nagu peab, ja tulemus on hea krõbe. Karamelline maitse annab veel mõnda aega tunda.
Hinne 4,5

Pagar Võtaks! Öko piparkoogitainas


See tainas ei ole väga piparkoogiliku lõhnaga, kuigi teda on äärmiselt hea rullida. Eriti soojemast peast — otse külmast võttes ei jää tainas rullides üldse kokku. Vajab suhteliselt vähe jahu lauale ja tainarulli peale, mistõttu on sellest tainast piparkookide tegemine puhas rõõm. Tänu hästi koospüsivale tainale on neid hea vormida ja ahjuplaadile tõsta. Ahjust hoovav piparkookide lõhn sellest tainast tehtud küpsetiste maitses aga kahjuks ei kajastu. Piparkook maitseb kui tavaline, ehk veidi teravam küpsis. Üldse lööb lõpptulemuses välja liialt piprane maitse.
Hinne 3

Piparkoogitainas apelsiniga. Eesti Leivatööstus.


Tainas lõhnab meeldivalt apelsini järgi ja selle tainaga töötamine toob tervesse kööki mõnusa apelsini aroomi. Tainast ei ole lihtne rullida, tegu on küllalt mureda ja kergesti katkimineva tainaga. Samas piisava koguse jahuga saab asja aetud. Küpsetised tulevad selgelt apelsinilõhnaga, ent maitses on seda vähem tunda, samas on piparkookide maitse tasakaalukalt hea, mitte midagi ei ole ülearu ega liiga vähe. Mõnusad krõbedad piparkoogid, kuigi kui piparkook jääb mitmeks päevaks seisma, siis kaotab ta oma krõbeduse ja muutub pehmeks. Seda tainast ostaks siiski veel.
Hinne 4

Kokkuvõtteks võib öelda, et need tainad, mida on veidi keerulisem rullida, annavad parema maitsega piparkooke. Üks tainaste headuse näitaja on meie hinne, selle järgi osutus Oma Maitse lemmikuks Katharinenthali piparkoogitainas mee ja mandlitega, ehkki tihedalt kannul püsisid ka teised tainad nagu Eesti Pagari Eriti kvaliteetne piparkoogitaigen, kes sai hindeks 4,5, ja teised, kes said hindeks "hea". Samas oluliselt parem näitaja on sööja näost peegelduv rõõm või pettumus, kui ta piparkoogid suhu pistab, nii et mõnusat katsetamist!