Eksperdi sõnul on ideaalne kohvijook selline, milles piim aitab kohvi maitse eripärasid toetada, mitte ei domineeri selle üle. Kohvipiima ülesanne on vähendada kohvi happesust ning anda sellele kerget magusust ja kreemist tekstuuri nii, et kohvisordist ja röstimisastmest tulenevad maitsevarjundid oleksid jätkuvalt tuntavad.

Musta sõnul mõjutavad kohvijoogi omadusi kõige rohkem järgmised neli piima omadust:

  1. Piima puhtus ja värskus. See ei tähenda mitte ainult piima realiseerimisaega, vaid seda, et piim pärineb kohalikest ja piimatööstusele võimalikult lähedal asuvatest farmidest. „Mida kiiremini jõuab piim tööstusesse, seda väiksem on tõenäosus, et see puutub kokku õhuga, ning seda rutem läbib toorpiim pastöriseerimise, tänu millele hävinevad piima kvaliteeti ja maitset mõjutavad haigustekitajad ja bakterid,“ rääkis Must.
  2. Piima rasvaprotsent. Musta sõnul ei saa öelda, et rasvasem piim oleks piimajoogis parem või väherasvane piim halvem, sest küsimus on ennekõike kohvisõbra enda eelistustes. „Rammusam piim annab kreemisema konsistentsi ning on naturaalselt mõnevõrra magusam. Küll aga on paljud baristad kinnitanud, et 2,5% piim loob ideaalse sümbioosi kohvi maitse ning mõnusalt pehme, parajalt kreemise ja siidise piimavahu vahele,“ nentis ta.
  3. Valgusisaldus. Mida parema tervisega on piima andvad lehmad, seda suurem on piima valgusisaldus, mis mõjutab ennekõike piima vahustamist ja piimavahu tekstuuri. „Meie jälime väga suure tähelepanuga oma toorpiima tarnivate farmide lehmade heaolu, sest see, millist toitu nad söövad, millistes tingimustes neid hoitakse ja kui stressivaba elu nad elavad, mõjutab ka piima makronäitajaid,“ kinnitas piimaekspert.
  4. Stabiilne maitse. Piimatööstuste jaoks on püsiv koostöö piimafarmidega oluline muuhulgas ka seetõttu, et igasugused muudatused piima tarnijates mõjutavad paratamatult mingil määral ka piima maitset. „Piimasõbrad ja kohvipiima austajad tahavad olla kindlad, et nad saavad alati ühe kaubamärgi piimapakist sama elamuse – meie kultuuriruumis on tarbijad piima maitse suhtes väga tundlikud ning kõikumised piima maitses või võimalikud uued kõrvalmaitsed ei jää kunagi märkamatuks,“ tõdes Must kindlalt.