Eesti gastronoomiakonkursi Silverspoon selleaastase konkursi kohtunike hääled on kokku loetud ning audiitorfirma PwC on välja selgitanud tänavused Silverspoon finalistid. Esmakordselt antakse sellel hooajal välja ka Silverspoon Meediaauhind, mille finalistide hulgas on ka Maitsete kauaaegne toimetaja Martin Hanson. Hooaja iga kategooria võitjad kuulutatakse välja 9. novembril Lennusadamas toimuval pidulikul auhinnagalal. Silverspoon on gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.

2018. aasta Silverspoon hooaja finalistid selgitati järgnevates kategooriates:

Fine dining – Art Priori; Horisont; Mon Repos
Casual dining – Dominic; Gloria Veinikelder; Monaco; Parrot MiniBar
Parim Pererestoran – GOSPA; Rucola; Tulivee
Parim Eesti köök – Juur; Wicca; Ö
Parim Rahvusvaheline köök – Anno; Gianni; Moon
Parim Aasia köök – Chedi; Haku; Villa Thai
Parim Kohvik – Gianni Cafe; Hapsal Dietrich; Ugandi kohvik
Parim Gastropubi – Kolm Sibulat; Koma; Tabac
Parim Tänavatoit – Baojaam; Burger Kitchen Tänavagurmee; Kaja Pizza Köök
Parima peakoka tiitli nimel asuvad võistlustulle Martin Meikas ja Ranno Paukson restoranist Ö, Vladislav Djatšuk restoranist Mon Repos, Margo Paluoja restoranist Parrot MiniBar.

Parima teeninduse kategooria finalistid on Anno, Mon Repos ja Parrot MiniBar ning parima taimetoidu pakkuja finalistideks Kolm Sibulat, Parrot MiniBar ja Von Krahli Aed.

Esmakordselt annab Silverspoon tänavusel hooajal välja ka meediaauhinna, mille finalistideks on Aivar Hanson/Flavours of Estonia, Heidi Vihma/Äripäev, Ene Kaasik/KÖÖK, Martin Hanson/Maitsed, Delfi.

Silverspoon organisatsioon tunnustab ka sel hooajal parimaid noori kokki, viies läbi noortele, kuni 24-aastastele suunatud noore koka võistlust.

Silverspooni 2018. aasta hooaja võitjad kuulutatakse välja 9. novembril Lennusadamas toimuval pidulikul auhinnagalal.

Pöidlad pihku!

Oma Maitse