Diether on ka varem tegutsenud välismaal. Ta on juhtinud järgnevaid gourmetkööke Dubais: Ritz Carlton, Emirates Palace ja Shangri-La ning olnud peakokk Turnberry Resort’is Iirimaal, enne kui kolis tagasi Saksamaa pealinna Berliini, kus avas oma signatuur-restorani aastal 2010.

Restoranis First Floor lihvis ta oma artistlikku ja elegantset söögitegemise stiili, mille järgi teda täna rahvusvaheliselt tuntakse. Hõrgud aroomid, parim tooraine, mõnikord rikkalik, mõnikord õrn, aga alati hoolikalt presenteeritud – need omadused tegid temast Berliini kulinaaride lemmiku. Tema juhitud restoranid on kaheksal korral järjest pärjatud Michelini tärniga.

“Armastan kasutada vaid autentseid, värskeid ja kõrgekvaliteetseid tooraineid ning katsetada erinevate tekstuuride ja ootamatute kombinatsioonidega. Kõik, mida valmistan, peab rääkima iseenda eest. Minu jaoks tähendab see, et tõeline täht taldrikul on tooraine ise ilma liigsete lisadeta. Minu looming on selge, maitsv ning välja pandud loovalt kaasaegsel moel,” kirjeldas Matthias Diether oma gastronoomilisi põhimõtteid.

Diether'i kreedoks on anda koos meeskonnaga endast iga päev parim, et üllatada kliente mitmeküllase kulinaarse loominguga, mis on inspireeriv ning mida on rõõm süüa.

“Pädastes arendatav Põhjala saarte köögi selge definitsioon koos päris oma köögiaiaga, oma metsaandide koguja ning lähedalasuvate talunike, kalameeste ja jahimeeste poolt pakutavaga, on iga kirgliku koka tõeline unistus,” lisas ta.

Esimene võimalus uut peakokka kohata on juba sel nädalavahetusel, mil talvepuhkuse järgselt teeb oma uksed lahti Pädaste Mõisa restoran Neh Tallinnas. Kuigi pakutav menüü ei ole veel Matthias Dietheri käe all valminud, teeb ta juba tutvust nii oma köögimeeskonna kui ka Alexandri ja Nehi klientidedega.