Ka Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise õhtusöökidel peakokana maitseelamuste eest vastutanud Peeter Piheli sõnul lähtus ta nii Tallinki laevade Nordic menüü kui EL-i eesistumise menüüde koostamisel eesmärgist kasutada kohalike väiketootjate toorainet, võimalikult palju looduses kasvavaid metsataimi- ja ürte ning pakkuda traditsioonilisi Eesti roogasid uues võtmes.

Taimetoiduarmastajatele ja veganitele on tavamenüü baasil loodud ka spetsiaalne kolmekäiguline menüü, kus liha ja kala asendavad Eestis kasvanud juurikad ja metsataimed nagu mustjuur, maapirn ja käharkapsas.

“Nii nagu me ise oleme uhked oma kodumaa ja juurte üle, kuid vaatame samas pidevalt avara pilguga ka globaalse maailma pakutavatele uuendustele, nii võiks muutustes olla ka traditsioonidel tuginev toit. Näiteks leiab Nordic menüüst kooliajast ilmselt kõigile meist tuttava mannavahu, mis ei ole aga sugugi seesama aastate eest harjumuspäraseks saanu – tummisema maitse saavutamiseks oleme magustoidus kasutatud lisaks nisumannale ka tatramannat ning selle sametine ja õhuline tekstuur on saavutatud šifoonpudeli abil,” märkis Pihel.

„Soovime oma reisijatele pakkuda igal laevareisil üllatusi ning oleme varasematel aastatel saanud toiduelamusi hindavatelt reisijatelt palju positiivset tagasisidet, kui tegime koostööd mitmete Soome ja Rootsi tippkokkadega,“ sõnas Tallink Grupi toitlustusjuht Külli Joakit. “Olen veendunud, et Eesti juubeliaastat tähistav erimenüü meie vaieldamatu tippkoka Peetri käe alt rõõmustab ja üllatab kõiki laevareisijaid nii lähemalt kui kaugemalt.”

Peeter Piheli Nordic menüüd on võimalik nautida alates 19. septembrist Tallinn-Stockholm ja Helsingi-Stockholmi laevade fine dining restoranides Tallink Gourmet ja Bon Vivant.