Reedel astuvad Tallinnas toimuval Toidumessil võistlustulle viis Eesti tippkokka, kes hakkavad võistlema koha nimel kokkade maailmameistrivõistlustele Bocuse d'Or.

"Otsides balanssi ja mõnusat tekstuuri tahan edasi anda maitse harmooniat ning looduslikuid toone," kirjeldab Rooz pisut oma taktikat.

Võistluse reglement näeb ette kahe käigu - kala ja liha - valmistamist viie ja poole tunni jooksul. Reedesel võistlusel on valikus forell, sinimerekarbid ja vutt.

"Nagu vana sõna ütleb "tunnen end kui kala vees" ning võin öelda seda, et on hea meel valmistada nendest toorainetest roogasid," lisab peakokk.

Bocuse d’Or on prestiižseim kokakunstivõistlus maailmas, mis toimub üle aasta jaanuari lõpus Lyonis Prantsusmaal. Enne 2017. aasta lõppvõistlust läbivad osalevad kokad tavaliselt oma riigi sisesed võistlused ning seejärel kontinendivõistlused. Võistlus on saanud nime korraldaja ja asutaja, maailmakuulsa Prantsuse tippkoka Paul Bocuse järgi.

Võistluse alge peitub 1983. aastas kui Paul Bocuse korraldas Lyonis toimuval maailma suurimal gastronoomiamessil SIRHA võistluse, mis oli mõeldud olema professionaalidelt professionaalidele. 1987. aastast alates on aga võistlus toimunud üle aasta maailma parimate kokkade osavõtul. Võistluse muudab eriliseks see, et tegemist on avaliku kahepäevase tsükliga, mida kannab üle tele ning kuhu on kutsustud kaasa elama fännid. Esimesel võistlusel oli Mehhiko kokal kaasas oma bänd ning rahvarõivas laulvad toetajad.

Kõige edukam Bocuse d'Or riik on siiani olnud Prantsusmaa kokku 7 võiduga, teist kohta hoiab viie võiduga Norra. Võidurõõmu on saanud nautida veel Taani, Luksemburgi ja Rootsi esindajad.