Paulig Professional Baltikumi tegevjuhi Marta Piigli sõnul jõuavad sellisel tasemel kohvimaailma sündmused Baltimaadesse harva, kuid Barista Campi kohavalik pole sugugi juhuslik.

"Paljudele võib-olla märkamatult on Eesti kujunenud maailmatasemel kohviriigiks. Barista Camp on koht, kus saame oma kogemusi jagada ning ka ise uusi ja huvitavaid maitseid ja mõtteid leida," selgitas Piigli.

Paralleelselt toimub Barista Campi ajal seitse kursust. Kohvientusiastidele õpetatakse kohvimaailma põhitõdesid ja baristade põhioskusi, edasijõudnutele kohvivalmistamise tehnikaid ja võimalusi. Eraldi kursused on kohvi maitsmise ja selle kvaliteedi hindamiseks. Ei puudu ka kohvi tootmise kursused, kus käiakse läbi kogu kohvivalmistamise teekond alates kohviubade kasvatamisest, transportimisest ja ladustamisest kuni röstimistehnikate ja -võteteni. Seminari käigus saavad baristad sooritada keerukaid erialaeksameid nii kohvialastes teadmistes kui ka kohvi valmistamises.

Kursusi viivad läbi kohvimaailma tipptreenerid Lauro Fioretti, Simon James, Vini Arruda, Sandra Azevedo, Alberto Polojac, Ellen Goormans, Davide Cobelli, Panos Konstantinopoulos, Dan Lacey, Edita Chodarcevic, Giulia Spanio, Raivis Vaitekuns, Regine Guion-Firmin.

Loengutel jagavad oma teadmisi aga tunnustatud eksperdid Brian W. Jones, Mette-Marie Hansen, Jerome Ribot, Rachael Power, Shawn Barber, Claudia Lovo. Sündmusel osaleb üle 200 baristat kõikjalt maailmast. Barista Camp 2016 peakorraldajaks on Barista Guild of Europe tegevjuht Isa Verschraegen.

Barista Guild of Europe on Euroopa kohvivalmistajate ühendus, mille eesmärgiks on edendada kohvikultuuri, koolitada baristasid ning tutvustada tänapäevaseid kohvitrende. Barista Camp toimub kolmandat korda. 2014. aastal toimus see Kreekas Ateenas ja 2015. aastal Itaalias Ricciones.