Laupäeval algavale Pärnu Restoranide Nädalale annab avapaugu peakokkade pidulik õhtusöök, kus serveeritakse muuhulgas ka rebitud kaera. Kohalikest maitsetest inspireeritud õhtusöögi valmistavad 13 Pärnu peakokka.

Avaõhtusöögi peakokk on Mart Kukk, kelle sõnul soovitakse Pärnu peakokkadega ühiselt näidata, et pikkade traditsioonidega kohalik toit sobib hästi ka pidulikul õhtusöögil kaasaegses võtmes serveerimiseks.

“Pärnu on mereäärne linn ja seetõttu on meil kohustus hoida kohalikku kala au sees. Lisaks oleme õhtusöögi menüüs kasutanud nii Pärnumaal kasvatatud köögivilju, kui ka muid saadusi,” täpsustas Kukk. Õhtusöögi toimumise koht on hetkel vaid korraldajate teada ja külalised viiakse salapärasesse kohta bussidega kohale.

Pärnu Restoranide Nädala korraldaja Kadi Elmeste sõnul restoranide nädalale kohti jagub nii lõuna- kui õhtusöökidele.

“Huvi aprillikuisesse Pärnusse tuleku vastu on suur ja teemanädal on ühtviisi populaarne nii pärnakate kui ka linnakülaiste hulgas. Soovitame enne tulekut koht kindlasti broneerida, et kokad teaksid külaliste tulekuks ettevalmistusi teha,” lisas Elmeste.

Laupäeval algab neljas Pärnu Restoranide Nädal ja esimene lõunasöök serveeritakse 7. aprillil kell 12.00 korraga 25-s Pärnu restoranis. Osalevad restoranid pakuvad sel perioodil 2-käigulist lõunasööki hinnaga 10/12 eurot ja 3-käigulist õhtusööki hinnaga 18/20 eurot.

Oma Maitse