12.11.2015, 12:50
Parimaks kohaliku toidutraditsiooni sihtkohaks valiti Hiiumaa
Maitse üle võib jäädagi vaidlema, kuid autoriteetne turismi- ja toiduvaldkonna ekspertidest koosnev žürii tegi asja lihtsamaks: nüüd on tunnustatud parima kohaliku toidutraditsiooni sihtkohad välja kuulutatud. Eesti avastamata aarete konkursil hinnati parimaks kohaliku toidutraditsiooni sihtkohaks Hiiumaa. Teine koht läks Romantilisele Rannateele ning kolmandaks tuli Seto Külavüü.
FOTO:
Turismi- ja toiduvaldkonna ekspertidest koosnev žürii ei hinnanud ainult toitu, vaid laiemat tervikut. "Parima toiduturismi sihtkoha valimisel pidasime silmas toidukultuuri tihedat seost teiste turismitoodete ja -teenustega, pakkumise jätkusuutlikkust ning järjepidevust toodete ja teenuste arendamisel," selgitas EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso.
Kokku osales sel aastal konkursil 9 omanäolist ja suure toiduturismi potentsiaaliga sihtkohta: Hiiumaa, Kihnu, Lahemaa mõisaköögid ja kõrtsid, Loode-Eesti – rannarahva radadel, Peipsimaa, Prangli - Eesti põhjavärav, Romantiline Rannatee, Seto Külavüü ja Soomaa.
Edasi loe lugu portaalist Reisijuht.ee