Veinijäätise loomise põhiliseks komponendiks on vedel lämmastik, mis suudab 210 miinuskraadi juures koheselt jäätada ühtlaseks jäätisemassiks nii koore kui veini. Kuna jäätamine toimub ülikiirelt säilitab vein endas alkoholi ning koore ja veini kristallid segunevad ühtseks kreemiseks massiks.

Teine oluline faktor mõnusa veinijäätise loomisel on fakt, et veinina ei kasutata klassikalist chardonny's või pinot noir'i, vaid kodukääritatud kvaliteetseid marjaveine - maasika-, virsiku-, segumarja- ja ananassiveine. Lisaks pehmemale maitsele, annavad koduveinid ka magusust. Nagu mainitud, sisaldab üks jäätiseportsijon klaasi veini alkoholisisaldusega 10%.

Iga kausitäis jäätist on eksklusiivne ja segatakse kokku tellija silme all just kliendi valitud lisanditest. Winecream'i loodud koore-suhkrusegule lisatakse vein, kui soovi siis ka marju, küpsiseid või komme ning kiirkülmutatakse vedela lämmastikuga.

Hetkel liigub firma oma veinijäätiseletiga ringi Baltimore'i festivalidel ning iga jäätise loomine on omaette spektaakel ja etteaste. Tulevikus on plaanis veinijäätised ka laiematesse massidesse paisata ehk selvehalli lettidele tuua. Hetkel kolitakse tootmist suurematesse ruumidesse ning juulis loodab firma juba Baltimore ja Washingtoni piirkonna alkoholipoodides müüa juba eelpakendatud veinijäätist.