Põhjus, miks naised olid esimesed õllepruulijad võib leida faktis, et tänud pidevatele sõjapidamisetele, milles mehed rakenduse leidsid, vastutasid just naised kodude ja kõrtside eest ning pruulisid ka ise õlut. Peruu ja Vana-Egiptuse ajalugu aga annab arvata, et naisi peeti lihtsalt sobilikemaks õllemeistriteks, kuna tegemist oli siiski köögitööga.

Fakt, et naised olid esimesed õllepruulijad maailmas on vaid väike hulk ajaloost, mida me õlle kui joogi kohta ei tea:

Vanim teada õlleretsept on 4000 aastat vana
Vanim kirjalikult säilinud, täpsemlt öeldes savitahvlile jäädvustatud, õlleretsept pärineb 4000 aasta tagusest Mesopotaamiast.

Vanasti joodi õlut kuumalt
17. sajandil oli tavaline, et hoiduti õlle külmana joomisest ning valiti sooja andev kuumutatud humalajook. Vahel asendati kuuma õllega lausa mõni söögikord.

Valge Maja pruulib ise oma õlle
Koos Ameerika president Barak Obama tulekuga Valgesse Majja, algas ka sealne õllepruulimise ajajärk. Nimelt pruulitakse Valges Majas kahte õlut - porterit ja mõdu. Muuseas mõdu tarbeks kasutatud mesi korjatakse samuti Valge Maja aias asuvatest mesitarudest. Kas õllepruulimine jätkub Valges Majas ka Donald Trumpi ajal, pole veel kindel.

Tšehhis saab võtta õllevanne
Tšehhi firma Chodovar pakub 20-minutilisi vanne toorõlles. Firma hinnangul aitab lühildane õllevann avada nahapoore, kiirendada ja parandada ainevahetust, kiirendada vereringet, pehmendada nahka ning rikastada keha vitamiinidega.