“Kokkade võistlus on pühendatud Bergeni hansaaegsetele peamistele kaubaartiklitele kuivatatud kalale ja heeringale ning sel aastal Saksamaal tähistatud õlle puhtuse seaduse 500. aastapäevale,“ lausus Wille.

“Seepärast on roogade valmistamisel kohustuslikeks koostisaineteks kuivatatud kala, heeringas ja õlu, kuid lisaks tuleb toitudes kasutada üllatusaineid, mis selguvad alles kohapeal. Mõõduvõtmine toimub täna vabas õhus publiku silme all, poole tunniga tuleb välja mõelda menüü ning seejärel kahe tunniga valmistada kolmekäiguline söömaaeg tosinale raehärrale.”

Emmanuel Wille on pikka aega olnud kokkade olümpia Bocuse d ́Or ́i Eesti koondise treener, kes on aidanud Eesti kokad viia nelja korral Bocuse d ́Or ́i finaali.

Keskaegsete roogade valmistamise võistlus on Bergenis pühapäevani kestavate rahvusvahelistel hansapäevade üheks kõrghetkeks. Järjekorras 36. rahvusvahelistel hansapäevadel Bergenis osaleb 78 endist hansalinna. Neli päeva kestev sündmus tunnuslausega “Minevik on tulevik” keskendub sellele, kuidas ajalugu mõjutab tänapäeva ja tulevikku.