09.11.2015, 11:36
Õiged lihavalmistamise nipid: Lambaliha puhul on olulised nii vanus kui ka tõug
Lambaliha puhul on olulised nii vanus kui ka tõug. Villatõugude liha ei ole nii maitsev ja visalt elus püsiv müüt, et lambalihal on kasuka maitse, on tulnud usutavasti sellest, et varem veristati vanemaid loomi.
FOTO:
Nüüdisaja lambalihal on mahe ja hõrk maitse. Soovitatav on valida luudega liha – see jääb toiduks valmistamisel mahlakam.
Lambaliha ei pea olema läbiküpsenud ja seda peetakse kõige maitsvamaks siis, kui see on roosa. Kõige maitseküllasem on lambarasv ja kuna lambaliha maitse oleneb palju sellest, mida lammas sööb, säilivad kõik meeldivad rohu- ja ürdiaroomid siis, kui jätad rasva toiduvalmistamise ajal alles.
Täpsemalt vaata, millist liha õhtuks lauale panna Rimi lihaveebist.