Novembrikuu Oma Maitse juba MÜÜGIL!
Novembrinumbris teeme juttu nii hooajalisest taimetoidust kui küpsetame ohtralt liha — veiseliha koos suus sulavate sibulatega punases veinikastmes, hautatud lammast jõhvikatega, sea kõhuäärt granaatõunakastmes. Kui roog peab valmima kiirelt, soovitab Raili Mikk teha taipärast hakkliha ja küpsetab kärmelt valmis seasteigi mango-koriandrikastmega.
Tuuli Mathisen võttis fookusesse punase värvi ja seletab ära, miks flavonoidid on üleüldse olulised. Muidugi pakub ta imehäid retsepte punasest sibulast, punapeedist ja punasest kapsast. Viimast kiidab ta taevani, sest selles on karotenoide neli korda rohkem ja lausa kaks korda rohkem rauda kui valges peakapsas.
Kulturist ja fitnessiala tipp Ott Kiivikas on heas vormis. Ta viib võistluste ajal koju mitmeid karikaid ja medaleid nädalas ning annab toitumisalast nõu nii tippsportlastele kui harrastajatele. Ta tõuseb hommikuti poolteist tundi varem üles, et kõik toidud-joogid pikaks päevaks korraga valmis teha ja karpidega kaasa võtta. Kuidas ta seda kõike teeb, saadki nüüd lugeda.
Meiega on liitunud sellest kuust ka blogija Mari-Liis Ilover, kes uurib ajalooga toitude tagamaid. Esimesena fileerib ta lugeja silma all laastudeks kuulsa pasta puttanesca ehk „litsipasta“.
Restorani Kius peakokk Margus Brudjukov pöörab meid granaatõuna usku ja raske on pärast loo lugemist neist läikivatest viljadest poes külma kõhuga mööda marssida.
Küpsetusvõlur Rita Osa küpsetab vaagnate kaupa sooje kaneelisaiu ja õpetab meid tegema ombre-torti? Teate ju küll, see on üks trendikatest võtetest, kuidas toon-toonis tort üle kreemitada. Värvide maailmas end koduselt tundev Kadri Valsberg küpsetab aga valmis vahvaid ja kräpivabasid kooke-maiuseid, kus pole tilkagi kunstlikke värve. Tema vikerkaaretoonides toortort võiks liigituda küll julgesti tervislikuks magusaks ampsuks.
Toitumisnõustaja Teele Teder vaagib aga selle üle, kas olla kohvijoomise poolt või vastu.
VEEL serveerime sel kuul sulle ühe kiirkoogi, teeme 4 erinevat rooga lihapallidest, nuputame, mida teha valmis kartulipüreega, mida vahel alles kipub jääma, soolame sidruneid ja pakume välja ideid, kus neid kasutada, küpsetame juustu pitsatainasse mähitult ja avastame, et see töötab fondüünõu eest.
Veel maitsesime üle rea poepelmeene — igast hinna- ja kvaliteediklassist ning käisime vaatamas uut ja õdusat tapas’e-baari La Rumbi.
Ja kui sul nädalavahetusel küpsetamise tuju juhuslikult peale tuleb, tee meie kaanestaari — metspähkli-brownie’t. See viib keele alla!