Aedviljade värvilisusele tasub tähelepanu pöörata. Ainuüksi punase ja sinise värvi taga on antotsüaniidi nime kandev flavonoid, mis on võimas veresoonte kaitsja, aidates ühtlasi neutraliseerida vabu radikaale koevedelikus. Punased viljad avaldavad positiivset mõju vereloomele, kiirendavad vereringet ja aitavad stimuleerida lihastoonust. Tegemist on ka ühe vähese antioksüdandiga, mis suudab kaitsta aju ja närvikudesid oksüdatsiooni eest. Punased viinamarjad on “süüdi” nn Prantsuse paradoksis, mistõttu need, kes regulaarselt ja mõõdukalt punast veini tarbivad, saavad kauba peale hea südame-veresoonkonna tervise ja teravama taibu. Punastes viljades sisaldub ka antioksüdant lükopeen, mis aitab säilitada nooruslikkust. Punased köögiviljad on ka agarad abilised põletikuliste protsesside vaigistamisel ja ennetamisel.
Tellijana saad lugeda ka neid artikleid:
KingitusOma Maitse