Eelmisel kümnendil toimus toiduautonduses omamoodi pisike revolutsioon. Ameerika Ühendriikides hakkas üha rohkem tippkokkasid oma kulinaarset kunsti pakkuma tänaval toiduautost. Nii oli võimalik serveerida restoranikvaliteediga omanäolisi roogasid mõistlike hindadega ja paljudes paikades.

Food truck’id arenesid viimase paarikümne aastaga vaid töölistele toitu valmistavatest kiirköökidest noorte kokkade esimeseks töökohaks ja kogemuste omandamise paigaks, sealt edasi huvitavaks väljundiks maailma tippkokkadelegi. Mis peamine – ka kokad ise said võimaluse restoraniköökidest rahva sekka tulla. Sündis uus gurmee-toiduautode liikumine.

Toiduautod võttis oma hindamise alla üks USA kuulsamaid, juba 1979. aastal loodud toidureitingute pakkujaid ja restoranigiide avaldav reitinguagentuur Zagati.

Eestis on kokku umbkaudu 20 stiili toitu pakkuvat food truck'i ning nende juurdekasv on pidev. Loodud on ka Eesti Tänavatoidu Liit, mille üks eesmärk on kujundada Tallinna koht, kus toiduautod saaksid koguneda ja oma toitu pakkuda. Praegu on food truck’id peamiselt kohal laatadel ja festivalidel. Mitmed toiduautod ja nende taga seisvad inimesed pakuvad ka alternatiivset tänavatoidu-catering'i teenust.

Hetkel Eestis festivalidel toimetavad toiduautod:

  • Hungry Karl
  • Herbi
  • Wagun
  • Food@täkk
  • Kolm Nuudlit
  • Öku
  • MeroMero
  • Food&Mood
  • Bueno Gourmet
  • Kaks Kokapoissi
  • Roheline Rakett
  • Papa Joe Falafel
  • Peidus
  • CerritoBurrito
  • Riis
  • Pannkoogibuss
  • Sõõriku Kaarik
  • Pauligi Kohvibuss
  • Summer Sushi
  • Arturi Sadamakõrts