Pähklite suur eelis on see, et nad ei sisalda üldse kolesterooli ning on head kiudainete, mineraalide ning mikroelementide allikas. Pähklites ja seemnetes sisalduvad õlid aitavad vähendada meie organismis põletikku ning on abiks kolesteroolitaseme reguleerimisel. Veel leidub neis E-vitamiini, mis takistab kolesterooli rääsumist ja kahjulikuks muutumist.

Tänu sellele, et pähklid ja seemned sisaldavad märkimisväärselt kiudaineid ja küllastumata rasvhappeid, aitab see tagada normaalse seedimise ning pidurdada veresoonte lupjumist, mis omakorda mõjub hästi südame-veresoonkonna tervisele. Uuringud on tõestanud, et erinevaid pähkleid sisaldav Vahemere toitumine vähendab märgatavalt neid tervisehädasid, mis on põhjustatud kõrgest vererõhust, veresuhkrust, kolesteroolist või üleliigsest kehakaalust.

Pähklid ja seemned sobivad ideaalselt vahepalaks põhitoidukordade vahele. Eriti vajalikud on need koolilastele raskemal õppeperioodil — seda seetõttu, et pähklid sisaldavad aju tööks vajalikke ning stressi vähendavaid mineraalaineid. Kindlasti tasub koolilastel pähklipakki igaks juhuks koolikotis hoida.

Pähklid ja seemned, mis on soolatud või suhkrustatud, ei ole inimese organismile enam kasulikud. Alati tuleb eelistada naturaalseid lisanditeta pähkleid ja seemneid!

Pähkleid ja seemneid saab edukalt tuua enda menüüsse nii, kui lisada neid näiteks hommikupudrule, smuutile, värskele salatile, voki- või pajaroale või süüa neid vahepalana.

Soovitatav on lisada pähkleid ja seemneid sellistele toitudele, mis ei ole kuumad, kuna rasvhapped on kuumutamisele tundlikud ja võivad kergesti rääsuda. See omakorda aga tekitab kehas oksüdatiivset stressi ja võib teha rohkem kahju kui kasu.