Loe aga, miloised olid aasta kümme ägedaimat hommikusööki, mis kõhtu täitsid ja meelt rõõmustasid!

Enamus meist on harjunud James Bondiga, kes filmides kakleb maailma kurjusega, kihutab ringi planeedi parimate autodega ja veedab kaunitaridega aega hotellitubades šampust juues. Need aga, kes on võtnud vaevaks lugeda raamatuid spioon 007 seiklustest, teavad, et Bondi elus on ülitähtsal kohal ka hea söök, mida raamatutes kirjeldatakse värvikalt, glamuurselt ja oskuslikult. Kas teadsite, et nooruses oli Ian Flemming ka toiduajakirjanik?

James Bondi hommikusöök koosnes tavaliselt peekonist, mustast kohvist, jahutatud apelsinimahlast, röstsaiast, marmelaadist ja munadest, enamasti munapudrust. Kuid on ka teada juhtumeid, kus Bond naudib õhtuti mune Benedikti moodi.

James Bond sööb mune kokku kuues raamatus ja lühijutus, enamasti on tegemist hommikusöökide selle maa gastronoomia järgi, kus James Bond parasjagu paikneb.

Soovite ka nautida hommikusööki maailma kuulsaima spiooni, 007, retseptiraamatust? Siin on Ian Flemmingu poolt kirja pandud James Bondi lemmikretsept:

Hommikumunad James Bondi moodi
Neljale!

12 värsket muna
Soola ja pipart
Supilusikas värsket võid

Lõhu munad kaussi ning löö vispliga tugevalt vahtu. Sulata paksus malmpajas pool võist ning vala juurde munad. Küpseta väga madalal temperatuuril pidevalt mune segades ja kloppides. Kui munad on sellises valmimisastmes, mis veel pole parim, lisa ülejäänud või, eemalda pann tulelelt ning vispelda mune edasi.

Malmpanni pliiditulest jäänud soojus valmistavad munad imemaitsvaks. Lisa munadele ka peeneks hakitud murulauk ja maitse järgi ürte ning serveeri võis kergelt röstitus saial. Sobib imeliselt šampanja ja vaikse muusikaga.


Hommik on meie päeva kõige olulisem osa, kuna see võib määrata kogu järgneva päeva saatuse. Kui tõuseme hommikul puhanuna ja rõõmsana, on suur tõenäosus, et ka päev võib tulla rõõmus. Kui tõuseme aga kurnatuna, siis on üpris keeruline end päeva peale koguda ning olla edukas. Kuidas aga alustavad hommikut need inimesed, kes on pidevalt rakkes, üsna suure avaliku tähelepanu all ja töökoormusega? Milline on nende inimeset hommikune kütus ja salarelv, et astuda päevale vastu?

1. Richard Branson sööb vanamoelist kiudainerikast hommikusööki.
2. Justin Timberlake sööb lausa kaks hommikusööki päevas.
3. Raudne leed Margaret Thatcher sai kuulsaks oma greibi-dieediga
4. Winston Churchill sõi alati hommikuti väga vara.

Loe pikemalt SIIT!


Oleme ka varem näidanud seda, kuidas valmistada hommikusöök, mida saab süüa käigult ja näpu vahelt. Varasem retsept näitas, kuidas kõpseatada näpuvahelt söödavat omletti. Praegune retsept, aga paneb muffini-vormi Inglise hommikusöögi.

Pannkook on vedelast taignast pannil küpsetatud õhuke kook. Tundub lihtne ja lineaarne, kuid ka pannkookidel ja pannkookidel on vahe: vaid õigesti kokku klopitud õhuline tainas ning puhas või ja ülikuum pann annavad ideaalsed tulemused.

Erinevate maade köögis on pannkoogi koostis, valmistamine ja söömine veidi erinevad. Tihti süüakse pannkooke erinevate magusate või soolaste lisanditega, näiteks moos, mesi, siirup, šokolaad, puuviljad, aga ka lihatooted (hakkliha, sink), juust ja nii edasi.

Hommikusöök on päeva kõige olulisem toit, sest see, mida hommikul "kütusena" endasse laadida määrab kogu päevase rütmi - lisaks heale kõhutäiele ja jõuvarule, saab heast hommikusöögist hea emmotsiooni terveks päevaks. Seetõttu tuleb hommikusöögiks varuda mõni minut rohkem aega, et söök saaks õigesti valmistatud.

Siseneme taaskord maailmakuulsa peakoka Gordon Ramsay maailma ning vaatame, kuidas tema valmistab hommikuks munaputru. Nagu ikka on suurepärane tulemus kinni detailides ning isegi need, kes on munaputru või omletti valmistanud igal hommikul kümneid aastaid, saavad alati midagi juurde õppida.

Munad ja peekon koos viilu röstsaiaga on konkurentsitult kõige olulisem ja populaarsem hommikusöögikooslus õhtumaades. Alati on aga võimalik seda kombinatsiooni uuel moel serveerida. Võib tunduda, et vorm ei muuda sisu, kuid tuleb tunnistada, et maitsed siiski muutuvad.

Tänasel kaunil hommikul valmistame uuemate maitsete avastamiseks saiaviilu sisse uputatud muna peekoniga. Kõlab lihtsalt ning seda see võileib ka on - samas pakatab munavõileib uutest maitsetest ja esteetikast. Lõikad saiaviilu pooleks ning sellest valgub välja kreemjas ja kuldne muna.

Igal hommikul ei ole tahtmist süüa vaid praemuna või kaerahelbeputru, vahel on isu millegi uuema järele. Samas võib teid ees oodata ootamatult tegus päev ning oleks vaja rohkem jõuvarusid hommikuse ampsuga täiendada, kui tavaliselt. Siinkohal tulebki appi Austraalia tervisekokk Dan Churchill ühe oma uue retseptiga.

Dan on kodumaal Austraalias tuntud kui tervisliku toitumise õpetaja ja kokk, kes allolevas videod õpetab meid kiirelt valmistama maguskartuli pannkoogist, peekonist, spinatist, munast ja majoneesist hommikusöögi "torni".