• 400 g pärmilehttainast (soovitatavalt võiga)
  • 2 potti (u 125 g) Grüne Fee värsket spinatit
  • 2 küüslauguküünt
  • 330 g kodujuustu
  • 3 muna
  • 1 tl soola
  • Musta pipart
  • 50 g riivitud juustu
  • 2 sl päevalille- või muid seemneid (kõrvitsa-, seedermänni- vms)
  • Värsket tüümianit

Alusta täidisest. Kuumuta sügavamal pannil u 1 cm kõrgune või isegi veidi madalam kiht vett keema. Lisa spinatilehed (ka varred võivad küljes olla, aga põhimassi annavad lehed). Kuumuta neid närbumiseni. Nõruta vesi sõelal ja vajuta spinat käe vahel liigsest veest kuivemaks. Tõsta spinat köögikombaini. Lisa väiksemaks tükeldatud küüslauk, kodujuust (ka kodujuustu vedelik), munad, sool ja pipar. Töötle täidis ühtlaseks kreemiks.

Rulli sulanud pärmilehttainas küpsetuspaberil veidi õhemaks. Näiteks kasuta lehttainaplaate, neid tuleks sättida 3 tükki üksteise kõrvale, näppudega servad kokku vajutada ja siis õhemaks rullida. Tõsta tainas koos küpsetuspaberiga vormi (u 20 x 25 cm). Säti tainatükk enne rullimise abil nii suureks, et jääks u 2 cm kõrgune serv. Torka kahvliga põhja mõni auk.

Vala täidis tainale. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Võta pirukas korraks ahjust välja ja puista peale riivitud juust. Küpseta veel 10 minutit. Lase enne lahtilõikamist u pool tundi jahtuda, et täidis taheneks. Jahvata veel musta pipart ning puista peale tüümiani ja kergelt röstitud seemneid.
Kõrvale sobib suurepäraselt värske salat.

Jaga
Kommentaarid