Briti üks kuulsamaid telekokkasid Nigella Lawson avaldas äsja oma Facebooki lehel retsepti, mis on ajanud Itaalia traditsioonilise köögi kirglikud austajad tagajalgadele. Nimelt pakkus Lawson välja retsepti, kus ühes Itaalia klassikaliseimas pastaretseptis ehk carbonaras kasutas vahukoort ja muskaatpähklit. Pasta algupärane retsept kasutab koorese tekstuuri andmiseks vaid muna ja mitte kunagi muskaati.

Telekokk avaldas retsepti austusavaldusest kuulsale tseenile Jack Nicholsoni ja Meryl Streepi filmist "Heartburn", kus seda toitu valmistatakse. Kahjuks on Itaalia ühes tuntuimas ja levinuimas pastaroas nii koor kui muud veidrad lisandid tõelised persona non grata'd. Emotsionaalsete inimestena ei jätnud itaallased oma arvamusi aga enda teada, vahendab Eater.com.

Itaallased toonitavad, et carbonara, klassikaline carbonara, valmistatakse alati ainult munaga, mitte iial lisades toidule koort. Selline soovitus aga vaid hägustab algupärandi piiri.

Õpetussõnad tulevastele retseptikirjutajatele: kui soovite avaldada oma versioon kuulsatest ja tsementeerunud ehk klassikalistest retseptidest, kasutage nende pealkirjades erinevaid selgitusi, nagu "inspireeritud selle või teise poolt", "minu versioon sellest või tollest retseptist" jne. Nii võite olla kindlad, et keegi ei tõsta Teie suunas rusikat.

Oma Maitse