Peakokk Priit Toomits räägib, et enamus meist teevad ise ja väga hästi kodus süüa. Restoranides on kulutulena levinud Sous Vide küpsetusmeetod. See nõuab küll natukest investeerimist — nii küpsetusmasinasse, kui ka vaakumpakendajasse ning valmistamiseks kulub sutsuke rohkem aega, kui tavalisele liha praadimisele, aga tulemus on seda väärt! Valmib mahlane ning hõrk liharoog. Kodustes tingimustes saab läbi ka nende kahe agregaadita.

Valmistamisõpetus

Maitsesta tooraine, erilise päeva puhul näiteks veise sisefilee ja aseta vaakumkotti, täida pott sooja veega, vesi peab olema 50-53 kraadi vahel. Nüüd on vaja toode koos kotiga “uputada” sooja vette. Hoia koti ülemisest äärest kinni ja lase vaikselt vette, nii et vesi oma raskusega pressiks õhu välja. Kinnita kott näiteks pesulõksuga poti ääre külge. Temperatuuri on vaja hoida ning aeg ajalt vett segada, et ei tekiks vee kihistumist, et all pool on soojem ja üleval jahedam. Veise sisefilee valmistamine võtab sellisel keerukal viisil aega alla kahe tunni.

Kui aga kõige sellega ei viitsi jännata...

... siis tasub minna 8. märtsi õhtul brasserie-restorani Teletorn, kus toimub järjekordne “Kuulus või Kummaline” šampanja õhtusöök. Peakokk Priit Toomits on juba kõik valmis teinud ja ootab Teid õhtut nautima.

„Kuulus või kummaline“ õhtusöögid toimuvad iga kuu teisel teisipäeval algusega 20.00. Tegemist on juba traditsiooniks saanud ning kuulsust kogunud Carte Blanche sarja jätkuga, mida serveeriti edukalt 3 aasta vältel 35 teisipäeval. „Kuulus või kummaline“ sai alguse Jaanihanso siidrimaja õhtusöögiga. 9.veebruaril on toimus juba teine, alapealkirjaga „Kaks sõpra“, kus peakokk Priit Toomits jagas kööki restorani „36-liini“ Chef de Cuisine Lauris Aleksejevsiga (Lätist).

8. märtsil, naistepäeval, toimub romantiline šampanja õhtusöök! Loe lisa SIIT.

Kohtumiseni Põhja-Euroopa kõrgeimas restoranis!


Jaga
Kommentaarid