See lugu algas päeval, mil fotokunstnikud Sigrid Viir ja Kristiina Hansen Kristiina Kalamaja kodu teise korruse köögis istusid ja mõtlesid, et küll oleks lahe, kui saaks siitsamast köögiaknast midagi korviga alla lasta ja maha müüa. Ainult polnud ideed, mis see olla võiks. Siiski panid nad end Kalamaja hoovikohvikute päevale kauplejatena kirja ja kuna Kristiina oli endale just sünnipäevaks jäätisemasina saanud, siis nii puhtjuhuslikult sai selleks korviga alla lastavaks kraamiks just jäätis.

“Tagasiside avantüürist oli jäägitult positiivne ning meile endile ka maitses isetehtud jäätis üllatavalt hästi – ning nii ühine ettevõtmine algaski,” meenutab Kristiina selle teekonna algust. Nagu nimigi ütleb, on pop-up-jäätisekohvik Jäätis sündmusepõhine. Tavaliselt kohtab naisi suve- ja talvefestivalidel, laatadel või siis hoopis mõnel üritusel, kuhu Sigrid ja Kristiina on kutsutud jäätise-catering’i tegema. Jäätist saab tellida ka neile otse kirjutades või helistades.

Viie tegutsemisaastaga on jäätisekohviku tegemisest saanud suvine põhitöö, kuhu on kaasatud ka peigmehed Villem ja Juku, kes aitavad transpordi, müügikoha paigalduse ja ehitamisega, sest kunstnikele kohaselt on müügiplatsi väljanägemisel väga tähtis roll.