“Riga Black Balsam on maitselt nii omanäoline, et hea meelega ma ei segakski seda millegagi! On aga väga teretulnud, et Riga Black Balsam selliseid kõrgel tasemel võistlusi korraldab ning et need meie baarmenite seas nii populaarsed on. Finaali kokteili osas on nüüd mõned päevad aega mõelda, kas lähen täpselt sama kokteiliga välja või teen muudatusi,” kommenteeris Eesti eelvooru võitja Krista Meri.

Kokteili “Black Element” retsept:

  • 3 cl Riga Black Balsam Element
  • 0,125 cl Vaccari Sambuca
  • 1 cl Riga Black Balsam Currant
  • 2 cl De Kuyper Sour Rhubarb
  • 0,25 cl Monin White Chocolate siirupit
  • 4 cl Fever-Tree Elderflower toonikut

Võistlejaid hinnati valmistatud kokteilide maitseomaduste ja unikaalsuse ning nende valmistamise tehnika alusel. Žürii maitsekohtunikud olid Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni koolituskeskuse juhataja ja Riga Black Balsam Global Challange 2015 võitja Angelika Larkina, sommeljee Raidar Kivistik, Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni juhatuse liige Igor Sööt, restoran Dominic sommeljeed Aron Rahu ja Imre Uussaar, ajakirja Köök peatoimetaja Ene Kaasik ning Riga Balsam ülemaailmne brändijuht Justs Kiscenko.

“Võistluse tase oli hea ning rõõm on näha, et osalejaid oli rohkesti - lausa kaks korda rohkem kui aasta varem. Hoian finalistidele pöialt ja loodan, et võit tuuakse taas Eestisse!” ütles Larkina.

“Riga Black Balsami maitseomadused ja rikkalik maitse teevad sellest hea baasi väga erinevatele kokteilidele, pakkudes kogenud baarmenitele lõputuid võimalusi retseptideks ja katsetamiseks. Eesti eelvoorus nähtud baarmenid olid kõrge tasemega ning ootan juba põnevusega, mida nad finaalvõistlusel teha suudavad,” ütles Riga Black Balsam brändijuht Justs Kischenko.

Riga Black Balsam Global Challange 2016 finaalvõistlus toimub 24. novembril Riias. Võistlusest võtavad osa 60 maailma juhtivat baarmeni 15 eri riigist.