Ürituse korraldaja, Tallinna spordi- ja noorsooameti tervisedenduse programmijuhi Anu Kägu sõnul saab maitsvaid ja tervislikke roogasid kodus ka ise lihtsatest ja käepärastest komponentidest valmistada.

„Tänapäeval võib tunduda keeruline rohkete kaubavalikutega poelettide vahel orienteeruda, kuid tegelikult ei ole tervislike valikute tegemine nii raske kui see esmapilgul näib, ja seda me selle üritusega näidata soovimegi. Siinkohal võin anda ühe kiire ja tervisliku menüüsoovituse, mida kas või täna õhtul kodus ise järgi proovida: eelroaks avokaadokreemiga näkileib, pearoaks vürtsikas kanavokiroog krõmpsuvate köögiviljadega jogurtikastmes, ning magustoiduks marjaželee kohupiimakreemiga,“ selgitab Kägu.

Toiduorienteerumine toimub formaadis, kus noori juhendavad noored ise – igasse meeskonda kuuluvad kokandusalaste teadmiste ning oskustega Tallinna Teeninduskooli õpilased.

Osavõtt on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerumine. Üritus toimub Tallinna Teeninduskoolis, aadressil Majaka 2. Lisainfot leiab Facebookist.

Toiduorienteerumist korraldab Tallinna spordi- ja noorsooamet noorte terviseteadlikkust ja –käitumist edendava programmi raames.